El Aguante
Mostra de l'artista Laia Albert.

08/04/2021 > 04/05/2021
Preu: Gratuït

L’exposició de Laia Albert, El Aguante, es planteja com un espai per la trobada, la observació i el diàleg, arrel d’aquesta serie fotogràfica i audiovisual, que explora, a través d’una mirada analògica i monocromàtica, els espais, les persones, les vivències, que succeeixen en el barri xeneixe de La Boca. Centrat en les dones, les estàncies i els detalls com a eix principal, el treball fotogràfic s’estructura al voltant de les circumstàncies, els escenaris, i els personatges, que la zona ofereix en un context social concret. El aguante acarícia les herències, les imposicions socials, els salvavides als que cadascú s’agafa. La mostra, composada per 4 murals i 28 fotografies de petit i gran format, és acompanyada per la projecció de la peça documental ‘El aguante’ d’una duració de 20 minuts. Totes les fotografies son còpies d’autor realitzades manualment al laboratori per l’autora. 

 

Laia Albert i Casado. Barcelona 1990. Tant l’obra fotogràfica com audiovisual de Laia Albert Casado, pren com a base tot allò que concerneix les temàtiques humanistes. Investigant al voltant de la condició humana i de les herències donades per les circumstàncies i espais, la línia de treball sobre la qual projecta les seves creacions té dos vessants: humanisme i analogia. Utilitzant la fotografia analògica i les instal·lacions audiovisuals com a base, dóna via lliure a un llenguatge artístic personal, fotogràfic i vivencial. 

Laia Albert Casado, nascuda i resident a Barcelona, es forma en fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), direcció de fotografia en cinema a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), i gestió cultural a l’Universitat Europea Miguel de Cervantes (UEMC). Dedicant-se professionalment a la docència i la realització audiovisual, treballa paral·lelament la seva obra personal basada en la fotografia d’autor, l’analogia i la investigació com a punts de partida. Ha exposat la seva sèrie “El aguante” al Convent de Sant Agustí, C.C. Pati Llimona, Festival Mirades i al cicle de cinema de dones “Bendita Tú” de Buenos Aires. És seleccionada per a participar en l’última edició de SETBA JOVE de la Fundació SETBA i a ArtPhotoBcn 2018 i 2019 representada pel C.C.Pati Llimona. La fotografia fixa i el moviment en les imatges formen un tàndem en la seva obra actual. Ha dirigit la fotografia de diversos curtmetratges, realitzat i dirigit diversos videoclips i espots. En el punt on s’uneixen l’escriptura, fotografia i audiovisual, neix l’obra “Efímeres Ombres d’Hivern”seleccionada en el festival Stripart 2017. Participa en el projecte Ravalkmo, impulsat per la Fundació Tot Raval i l’Ajuntament de Barcelona. Actualment, és docent en el C. C. Pati Llimona i realitzadora audiovisual. Membre del col·lectiu internacional Film Shooters Collective i membre de Taller Milans, associació centrada en l’estudi, la divulgació i l’ensenyament de tècniques antigues.

Web de l'artista.

Instagram de l'artista.

 

 


 

 · Dimarts 27 d'abril a les 19h visita guiada a l'exposició El Aguante amb la seva autora, Laia Albert. 

Places limitades, cal reservar plaça enviant un mail amb les teves dades personals a: informacio@ccguinardo.cat
 
· Dimarts 27 d'abril a les 19.45h visita guiada a l'exposició El Aguante amb la seva autora, Laia Albert. 
 
Places limitades, cal reservar plaça enviant un mail amb les teves dades personals a: informacio@ccguinardo.cat

 

On: Sala Jaume Valor

Annexes

Exposicions

Compartir