# Sala Jaume ValorExposicionsProperes exposicions

Retratos de una melodía

0

Del 7 al 29 d’octubre. 

La música, tal com succeeix amb altres formes d’expressió cultural, és una forma que te l’ésser humà d’expressar-se i experimentar diferents sensacions, idees i pensaments. Te un efecte directe sobre el nostre estat d’ànim a nivell individual i, a la vegada és capaç de mobilitzar masses d’entreteniment.

La música és so, però també són gestos i expressions, de les mans, les boques… i totes aquestes maneres de transmetre emocions, poden ser captades a través de l’objectiu d’una càmera.

Un dels punts d’inflexió a la història de la “fotografia musical” va tenir lloc als anys 50 del segle XX, quan varis artistes de l’època van incloure a les seves gires un fotògraf fixe. La seva imatge personal i com es podia mostrar al món a través de la fotografia, es van convertir en peces clau de l’ascens de les estrelles del moment.

En l’actualitat la nostra era és digital y qualsevol persona té accés a càmeres de fotos gràcies als Smartphone. Sens dubte, el que abans suposava fer la foto, portar el rodet al laboratori, positivar, assecar i enviar al manager, avui en dia és viure el moment.

En aquell moment, en aquell concert, en aquella actuació, qualsevol persona de l’staff o el públic pot publicar a l’instant contingut en les xarxes socials i en qüestió de segons donar la volta al món obtenint visibilitat.

Amb aquest projecte fotogràfic pretenem retratar les emocions que expressen els músics al tocar els seus instruments així com captar les del públic, aquella sacsejada, aquell efecte, aquell viatjar i tornar en el temps a l’escoltar una melodia determinada.


Ull de Peix es va crear el 2002  per a compartir l’interès per la fotografia com a mitjà d’expressió.

La tasca principal del grup és la realització de projectes fotogràfics col·lectius sobre diferents temàtiques i la seva presentació mitjançant llibres i exposicions.

Així mateix el Grup ofereix una plataforma d’activitats i recursos perquè tothom pugui enriquir la seva mirada fotogràfica i adquirir nous coneixements en els diversos àmbits tècnics de la fotografia.

Comments

Comments are closed.