Dia orgull LGTBI
Cicle de cinema

28/06/2020 > 14/05/2020

El Centre LGTBI de Barcelona presenta SHOGA. Cicle de cinema LGTBI africà, una selecció de sis pel·lícules que ens aporten mirades complementàries sobre com es viu la diversitat sexual i de gènere a l’Àfrica.

28 de juny,

a les 22.30 h

a Betevé      

 

Rafiki, pel·lícula de la directora Wanuri Kahiu que explica com la relació d’amistat entre dues noies kenyanes dona lloc a l’amor, tot i que el conservadorisme de la societat i el seu entorn les fa triar entre la felicitat o la seguretat.

29 de juny, a les 18 h i

1 de juliol, a les 23.59 h

 

Stories of our lives ()Les persones joves són les protagonistes d’aquest film, resultant d’un llarg viatge per Kenya durant el qual el col·lectiu artístic The Nest va recollir històries i experiències. El director Jim Chuchu ha fet una selecció de les escenes més interessants i les ha acompanyat d’una excel·lent banda sonora.

1 de juliol, a les 18.00 h i 

3 de juliol, a les 23.59 h

 

Icyasha és un curtmetratge de la ruandesa Marie Clémentine Dusabejambo en què un noi de 12 anys exposa els problemes que troba quan, després d’unir-se a un equip de futbol del barri, ha de fer front a constants insults perquè els seus companys el consideren efeminat.

3 de juliol, a les 18.00 h

i 5 de juliol, a les 23.59 h 

Web del Centre LGTBI Au-delà de l’ombrede la tunisiana Nada Mezni Hafaiedh. La cinta descobreix la cara més desconeguda d’Amina Sboui, una exmilitant de Femen que ha fet de casa seva una llar d’acollida per a persones LGTBI que han estat rebutjades per les seves famílies.

6 de juliol, a les 18.00 h i

8 de juliol, a les 23.59 h

Web del Centre LGTBI   I am Sheriffun documental gravat a Lesotho que fa un seguiment de les vivències d’una persona jove que es trasllada a pobles llunyans, escoles i comunitats locals per parlar al públic sobre la frustració que produeix viure dins un sistema que no la reconeix.

8 de juliol, a les 18.00 h i

10 de juliol, a les 23.59 h

Web del Centre LGTBI  L’Armée du salut és una història del director Abdallah Taïa ambientada en un barri obrer de Casablanca, on un jove adolescent gai intenta construir-se una vida pròpia superant l’autoritarisme de la seva mare i sota l’ombra del seu germà, per qui sent una gran admiració.

14 de juliol, 18.00 h

Plataforma Zoom

La diàspora africana LGTBI a Barcelona [TAULA RODONA]

Com a tancament del Cicle de cinema LGTBI africà, reunim diferents testimonis per debatre sobre el contingut de les pel·lícules i sobre les situacions que viuen les persones LGTBI de la diàspora africana a Barcelona.

 

El programa complert el podeu trobar aquí 

Compartir