“SOLEÀ: ELS NÉTS DELS ALTRES CATALANS” I “EL PERIPLE, LA VELLA LLUM D’EUROPA”

Dijous
De 18'45 h a 21 h

10/10/2019
Preu: Entrada Lliure. Fins a omplir aforament

Curtmetratge:

“SOLEÀ: ELS NÉTS DELS ALTRES CATALANS” (18 min.)

Una mirada introspectiva als néts d’immigrants andalusos dels anys cinquanta a Catalunya. La música de Julián Arcas mostra la pèrdua cultural generada per la falta de polítiques d’integració social.

Direcció: Marc Martínez, Maria llinás, Natàlia Morales, Marta Vivet.

I a continuació: 

“EL PERIPLE, LA VELLA LLUM D’EUROPA” (73 min.)

Que tenen en comú un director de màrqueting d’una multinacional, un vell torrer de fars i el líder d’un camp de persones refugiades sirianes a Grècia? La vida en aïllament, el bloqueig de l’individu i l’Estat a la Mediterrània.

“El Periple” són 73 minuts d’emocions on la impotència del protagonista viatja als camps de persones refugiades de la guerra de Síria a Grècia per mesclar-se amb els drames de les persones que fugen de les guerres, per entendre com afecta el franquisme sociològic a l’actual desmemòria, la por i resignació que literalment apaga les llums de la democràcia. La consciència ciutadana representada pel farer de la pel·lícula, nét del torrer del far de l’Illa de Buda, es desvetlla com a contradictòria, una mescla de la innocència dels records d’infància i l’adoctrinament feixista que ens transporta amb els seus passos a l’abisme del far del cap Bear a Portvendres, camí a l’exili que fa 80 anys van patir 450.000 republicans catalans i espanyols. Pel·lícula guardonada a nombrosos festivals.

Direcció: Mario Pons Producció: Sègula Films

 

Entrada lliure. Fins a omplir aforament.

On: Centre Cívic La Sagrera "La Barraca"
Adreça: c/ Martí Molins, 29

Compartir