MONOGRÀFIC: TARDOR SOLIDÀRIA. JUSTÍCIA AMBIENTAL
MATITO I LA GOTA D’AIGUA

Als barris del Districte de Sant Andreu, i dirigides a tots els públics, trobareu propostes de diferents formats, presencials i virtuals, entorn de la sobirania alimentària, l’educació per la sostenibilitat, horts urbans o consum responsable, entre d’altres. Consulteu el programa (a les webs dels centres), per ampliar la informació sobre la programació.

A la Tardor Solidària, el veïnat del districte de Sant Andreu podrà apropar-se, aquest any, a la justícia ambiental. El concepte Justícia Ambiental fa referència als drets de les comunitats i la ciutadania per a viure en un entorn net i saludable, d’acord amb els seus desitjos i cultures, i sense veure’s amenaçats o perjudicats per activitats econòmiques o industrials.

La lluita per la justícia ambiental significa promoure que, tota persona, independentment del seu origen o situació socioeconòmica, tingui dret a una qualitat de vida ambiental, com aigua o aire nets, i que assumeixi les seves responsabilitats envers els impactes generats per la seva manera de viure. En la seva dimensió global i local, en què la forma d’actuar d’una persona en un punt del planeta pot afectar a un altre indret del món, i on tot està interrelacionat, davant de les injustícies ambientals, la responsabilitat i obligacions són de tots els habitants del planeta independentment del lloc on es pateixin. Les accions i les respostes han de ser globals. Un exemple clar és la lluita contra el canvi climàtic.

El CC LA SAGRERA-“LA BARRACA” participem en aquesta TARDOR SOLIDÀRIA/JUSTÍCIA AMBIENTAL amb la programació de l’obra de teatre infantil “MATITO I LA GOTA D’AIGUA”, i que per motius de protocols COVID serà acollida a la Sala d’Actes del Centre Cívic Sant Andreu.

Organitza: Justícia Global i Cooperació Internacional del Districte, CC La Sagrera-“La Barraca” i CC Sant Andreu

 

“MATITO I LA GOTA D’AIGUA”, Cia Matito / Teatre Infantil i familiar

Dimecres 14 d’octubre a les 17:30h (Duració: 50 min), al CC Sant Andreu

IMPORTANT: Per motius de protocols COVID, aquesta Jornada serà acollida pel CC Sant Andreu (c/ Gran de Sant Andreu, 111. Metro Sant Andreu).

Dins de la Tardor Solidària 2020, en l’eix de Justícia Ambiental, presentem aquesta obra de titelles, música en directe, humor i sostenibilitat de la Cia Matito. Un divertiment i alhora una reflexió sobre la situació de l’aigua al món.

Sinopsi: En Matito se les veurà amb un empresari que vol comprar-li una olivera que té a prop del riu, i substituir-la per un aparell que extrauria l’aigua del riu per vendre-la. Música en directe amb veu i instruments populars i la tradició dels putxinel·lis.

L’espectacle, que s’emmarca dins de la campanya Som Aigua, posa sobre la taula qüestions com: la situació de l’aigua al món, la mercantilització d’aquest recurs i la sostenibilitat.

Creació i realització: Cia Matito (coproduït per l’ONG Enginyers Sense Fronteres I Circulant)

Entrada lliure, places limitades. Cal inscripció prèvia online aquí

Públic: Teatre Infantil / Públic Familiar/ Totes les edats

Compartir