XXVI Setmana Cultural Gràcia amb Algèria
Del 23 de novembre a l'1 de desembre

23/11/2019 > 01/12/2019

Aquest any dediquem la Setmana Cultural a Algèria. Des del passat mes de febrer aquest país del Magrib ha viscut setmanes de protestes de la població per evitar que el president Bouteflika es presentés al seu cinquè mandat i per exigir la fi de la corrupció del sistema polític militar i el reton del poder al poble de forma pacífica. El govern militar d'Algèria té un gran deute pendent amb els Drets Humans.
L'objectiu principal de la Setmana Cultural és sensibilitzar a la població de Gràcia i Barcelona sobre la situació actual d'Algèria, donant a conèixer els costums i la forma de vida de la població algeriana present en el nostre territori, afavorint així la seva relació de veïnat i perquè valorin molt positivament la diversitat cultural present en la nostra societat, facilitant la convivència i el respecte mutu entre tots els seus habitants.
Un altre objectiu és sensibilitzar a la població de Barcelona sobre la necessitat d'impulsar accions encaminades a defensar els Drets Humans, la Justícia Global i la Pau a la Mediterrània com a eina bàsica per aconseguir que el Mediterrani torni a ser un pont entre cultures i no un mar de morts.
Les activitats es faran al Centre Cívic La Sedeta, al Centre Cívic El Coll-La Bruguera, a l'Espai Jove La Fontana, a la Biblioteca Jaume Fuster, a la Lliberaria La Caníbal i a l'Ateneu Llibertari de Gràcia.
- Divendres 29 de novembre, 21 h. Orpheus XXI. Músiques per a la vida i la dignitat
Cicle Veus de la Mediterrània i Barcelona Districte Cultural.
Jordi Savall ha creat Orpheus XXI, una formació integrada per músics professionals refugiats a Europa com a conseqüència de les situacions de guerra, barbàrie i gana que es viuen als seus països, i amb ells interpreta la música dels seus llocs d’origen. Música que no es pot oblidar ni perdre, que s’ha de mantenir tan viva com els records.

- Dissabte 30 de novembre, 18.30 h
18.30 h. Sense Cinema (Bla cinema)
Lamine Ammar-Khodja -Algèria/França-82 min-2014-VOSC
Acampat davant d’una sala de cinema recentment renovada però totalment deserta, un cineasta aborda a la gent al carrer per parlar-hi de cinema. D’aquest diàlegs espontanis i situacions improvisades sorgeix una realitat algeriana. La pel·lícula dibuixa un retrat vívid de la ciutat i ofereix un reflex en filigrana sobre el lloc del cinema a Algèria.
20.15 h AHIHA Poesia d’amor i de revolta
Espectacle poètic a càrrec de Kaissa Oulda, filòloga, periodista i activista feminista i del poble amazic, amb l’acompanyament del músic algerià Massinissa Aït-Ahmed (baix i percussió).
- Diumenge 1 de desembre, 12 h. ACTE DE CLOENDA. Contes beduïns, a càrrec de la Cia Bufanúvols.
El protagonista de la nostra història és un jove beduí que deixa la seva esposa i la seva haima per anar-se’n a treballar lluny. Després de tres anys de feina, el seu amo li paga amb un camell per any treballat. Però abans de tornar cap a casa el jove beduí li demana tres consells al seu amo, i ell els hi dóna a canvi d’un camell per consell. Voleu saber quins van ser els tres consells? Doncs veniu a veure’ns i ho sabreu! Per a un beduí un bon consell val més que un camell.
Totes les activitats són gratuïtes. Per a més informació, consulteu el programa específic.
Organitza: Districte de Gràcia i Sodepau
Col·labora: Cooperació Internacional i Justícia Global Ajuntament de Barcelona

Compartir