IN-EDIT: When You Are Strange
Dimarts 27 d'octubre, 19 h

Dimarts
De 19 h a 20.30 h

27/10/2020
Preu: Activitat gratuïta

Tom DiCillo. Estats Units, 2009. Durada 86'
“Quan ets un estrany, ningú no recorda el teu nom...”, deia la seva cançó. Però ningú ha pogut oblidar el seu nom: ni el de The Doors ni el de Jim Morrison.
Gairebé dues dècades després que Oliver Stone provés de dibuixar la biografia de The Doors ajudat de Val Kilmer i Meg Ryan en la pel·lícula del 1991, un altre cineasta, Tom DiCillo (Johnny Suede, Living in Oblivion), va decidir que quedaven moltes coses per explicar i es va llençar a enregistrar aquest documental que ressegueix el traç que va deixar la formació en els seus sis curts anys de vida, però, sobretot, el dibuix que va fer el seu líder, Jim Morrison, mort prematurament (apunten que a causa d’una sobredosi) quan només tenia 27 anys. La cinta beu de material original, a vegades filmat fins i tot pel mateix Morrison, ja que DiCillo ha recuperat imatges inèdites que procedeixen d’un documental que Morrison va enregistrar quan estudiava cinema (HWY-Highway, 1969) i en el qual va ser ajudat per Abel Ferrara.
When You’re Strange es va presentar el 2009 al Festival de Sundance amb una veu en off (la del mateix DiCillo) que molts van criticar per monòtona. Així que es va tornar a enregistrar tota la veu en off (el text també l’havia escrit DiCillo), en aquesta ocasió amb la interpretació de Johnny Depp. La nova versió va ser presentada el mateix any en el Festival de Los Angeles.
Activitat inclosa dins el Barcelona Districte Cultural. Amb la col·laboració del Festival IN-EDIT.
Cal inscripció prèvia AQUÍ.  
 

Inici d'inscripció: 12/10/2020
Fi d'inscripció: 28/10/2020

Compartir