À Mansourah tu nous as separé
Dijous 20 de maig, 19 h

Dijous

20/05/2021
Preu: Gratuït. Inscripció prèvia

Com cada any, arriba el Cicle de cinemes àrabs i mediterranis de La Sedeta amb el més destacat del cinema actual. Enguany tornem a les sales i recuperem l’experiència de gaudir del cinema de forma col.lectiva i en gran pantalla.
El Cicle us proposa apropar-vos per primera vegada a algunes de les pel·lícules més aplaudides pel públic de la 14a edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, la darrera. Amb un ull posat a l’actualitat més candent, però sempre cercant les arrels profundes que ens ajuden a entendre millor com hem arribat fins als nostres dies, el cicle d’enguany ens permetrà descobrir una de les millors pel.lícules del cinema amazigh actual, Amussu, i conèixer de primera mà la lluita amb més trajectòria contra la indústria minera al Marroc. També revisitarem Algèria, acompanyant a Dorothée Myriam Kellou, la realitzadora, i al seu pare, en un viatge per un dels episodis més silenciats de la guerra d’independència algeriana.

Algèria, França, Dinamarca-2019 / 67 min / VOSC
Projecció de la pel·lícula A Mansourah tu ens has separat /À Mansourah tu nous as separé, dirigida per Dorothée Myriam Kellou.
De retorn a Mansourah, el seu poble, en Malek recupera amb Dorothée Myriam, la seva filla, una memòria històrica que la major part de joves ignoren. Durant la guerra d’Algèria, 2 350 000 milions de persones han estat desplaçades per l’exèrcit francès i reagrupats en camps. Prop d’un 1.175.000 han estat forçades a deixar casa seva. En el poble, filla i pare s’interroguen sobre aquests silencis.
Debat posterior amb Meriem Ould-otmane Bekhti. Graduada en sociologia i Master en Direcció de Recursos Humans.
Entrada gratuïta.
Cal inscripció prèvia AQUÍ, o trucant als telèfons 93 207 37 03 / 93 459 12 28.

Inici d'inscripció: 10/05/2021
Fi d'inscripció: 20/05/2021

Compartir