Amussu
Divendres 21 de maig, 19 h

Divendres

21/05/2021
Preu: Gratuït. Inscripció prèvia

Com cada any, arriba el Cicle de cinemes àrabs i mediterranis de La Sedeta amb el més destacat del cinema actual. Enguany tornem a les sales i recuperem l’experiència de gaudir del cinema de forma col.lectiva i en gran pantalla.
El Cicle us proposa apropar-vos per primera vegada a algunes de les pel·lícules més aplaudides pel públic de la 14a edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, la darrera. Amb un ull posat a l’actualitat més candent, però sempre cercant les arrels profundes que ens ajuden a entendre millor com hem arribat fins als nostres dies, el cicle d’enguany ens permetrà descobrir una de les millors pel.lícules del cinema amazigh actual, Amussu, i conèixer de primera mà la lluita amb més trajectòria contra la indústria minera al Marroc. També revisitarem Algèria, acompanyant a Dorothée Myriam Kellou, la realitzadora, i al seu pare, en un viatge per un dels episodis més silenciats de la guerra d’independència algeriana.

Marroc-2019 / 99 min / VOSC
Projecció de la pel·lícula Amussu / Amussu dirigida per Nadir Bouhmouch.
El 2011, per salvar el seu oasi, els habitants d’Imider, van tancar una canonada d’aigua destinada a la mina de plata més gran d’Àfrica. Vuit anys després, canten recollint els fruits del seu activisme.
Debat posterior amb Aziz Baha. Educador social i expresident de la Casa Amaziga de Catalunya.
Entrada gratuïta.
Cal inscripció prèvia AQUÍ, o trucant als telèfons 93 207 37 03 / 93 459 12 28.
Organitza: Sodepau i Centre Cívic la Sedeta

Inici d'inscripció: 10/05/2021
Fi d'inscripció: 21/05/2021

Compartir