Presentació del llibre 'Nosaltres no vàrem pactar. La Transició a peu de carrer'
Dimarts 1 de febrer, a les 19 h

Dimarts

01/02/2022
Preu: Gratuït. Inscripció prèvia

El proper dimarts 1 de febrer tindrà lloc la presentació del llibre “Nosaltres no vàrem pactar. La Transició a peu de carrer" de Xavier Oller, a càrrec de l’autor i de Josep Maria Navarro, veí del barri.
El llibre ens parla de moviments estudiantils i veïnals a la Barcelona dels anys setanta. Presència llibertària als barris, lluites i repressió. Una crònica de la Transició que reivindica als anònims, escrita des de Gràcia, i on s'analitza la formació dels Ateneus Llibertaris, les AAVV, i especialment la lluita per La Sedeta i els primers anys de l'Associació de Veïns i Veïnes (AVV) del Camp d'en Grassot. Més de 40 entrevistes, múltiples arxius i molt treball d'hemeroteca per reviure la lluita dels que varen imaginar un altre societat a finals del franquisme.
Xavier Oller va néixer al Camp d'en Gassot i va ser un dels membres fundadors de la Vocalia de Joves i de la de Cultura de l'AVV del barri (1977). Fa temps que es dedica a la recerca i recuperació històrica. Va ser membre fundador del Grup de Memòria Històrica de l'Ateneu Llibertari de Gràcia i ara forma part d'Agita't Gràcia i la seva secció de Memòria Històrica.

Entrada gratuïta.
Inscripcions trucant als telèfons 93 207 37 03 / 93 459 12 28 o presencialment al centre.

 

Compartir