CELEBREM 20 ANYS
Celebrem 20 anys d'equipaments de muntanya!

Des del 1912 i fins als anys 70 el CC l’Elèctric va passar de ser un restaurant singular per l’època, on la cuina i la calefacció funcionaven amb electricitat, a caure en desús.

Cap als anys 80 i gràcies als veïns i veïnes de la zona, l’espai es va remodelar com a local social i finalment l’any 2002 es va inaugurar com a centre cívic.

Des de llavors són moltes les entitats, les famílies i els veïns i veïnes que han fet d’aquest espai un referent de cultura de proximitat i un punt de trobada al barri de Les Planes.

Aquest trimestre juntament amb CC Vallvidrera Vázquez Montalban, us oferim un seguit d’activitats per celebrar els 20 anys.

 

De «La Llauna» al Centre Cívic

Una de les associacions de veïns més antigues de Barcelona, l’incipient AAVV Mont d’Orsà, va lluitar durant anys per dotar aquest barri de muntanya d’equipaments públics tan bàsics com un espai on es pogués desenvolupar la vida associativa.

Van aconseguir permís per muntar un barracó de metall que van batejar amb el nom de «La Llauna», l’antecessor del Centre Cívic Vallvidrera – Manuel Vázquez Montalbán

L’Ajuntament va decidir construir un Centre Cívic a Vallvidrera, en un procés paral·lel a la reforma del Centre Cívic L’Elèctric, situat a tocar de l’estació de les Planes. El Centre Cívic Vallvidrera – Manuel Vázquez Montalbán es va inaugurar el juliol del 2002 i comparteix edifici amb la Biblioteca Collserola – Josep Miracle, situada a la planta baixa.

La programació del centre, que du a terme una important tasca de suport a les entitats del barri, inclou l’organització d’activitats molt diverses, des de tallers, concerts, teatre, exposicions o xerrades a caminades per la serra de Collserola

 


 

VÍDEO DE RECORDS DEL CÍVIC

Divendres, 23 de setembre,  a les 18.30 h

Dins dels actes de la Festa Major es projectarà el vídeo de records del cívic que hem realitzat durant el Juliol amb la participació de veïnes i usuàries per gaudir d’una estona nostàlgics que ens transporti pels 20 anys de recorregut de l’equipament, amb alguna sorpresa inesperada que arrencarà més d’un somriure.

Lloc: CC Vallvidrera - Vázquez Montalban

 


 

CONCERT D’ANIVERSARI: L’ESPARDENYERA

Divendres 23 de setembre, a les 19 h

L'Espardenyera és un grup de música folk i tradicional. Els seus temes són cent per cent ballables, alguns per ballar en grup i altres en parelles. Toquen danses catalanes i també d'arreu del món, de països com Occitània, Itàlia, França, Israel.. Intèrprets: Josepa Elias i Rat Gallart, acordions diatònics; Joi Casajuana, violí. Amb la participació de Folkserola

Lloc: CC Vallvidrera - Vázquez Montalban

INSCRIPCIONS AQUÍ

 


 

PROTAGONISTES

Exposició

Del 28 de setembre al 31 d’octubre.

Enguany el centre Cívic l’Elèctric celebra el seu vintè aniversari. Són moltes les persones que han passat pel centre durant aquests anys i que han donat vida i sentit a tot un projecte. Per això volem fer homenatge als i les protagonistes d’aquesta història.

a les 17.30 h: Inauguració de l’acte amb les protagonistes

a les 18 h: ball per a tothom.

a les 19 h: Espectacle “ La resiliència”A càrrec de la companyia Manos de fuego.

Lloc: CC l'Elèctric

 


 

INFANTS DE SOL I LLUNA

Activitat familiar

Divendres 7 d'octubre, a les 17.30h

Espectacle a l’aire lliure per connectar amb la natura, les tradicions antigues i recuperar llegendes ancestrals.

A càrrec de la companyia Infantilades.

Lloc: CC l'Elèctric

INSCRIPCIONS AQUÍ

 


 

MOSTRA TALLER DE IAIDO I NAGINATA

Divendres 7 d’octubre, a les 19 h

A Les Planes acollim una escola d’art marcial que practica l’iaido amb naginata, és a dir, el moviment d’enfundar i desenfundar una arma com la naginata en un únic moviment per tal d’evitar l’enfrontament armat. De la mà del seu instructor veurem els aprenentatges de les alumnes alhora que podrem practicar amb la supervisió d’un professional.

A càrrec de Leandro Pereira Zapata, instructor.

Lloc: CC l'Elèctric

INSCRIPCIONS AQUÍ

 


 

PAISATGE DE VALLVIDRERA A LES PLANES. Com era fa 20 anys i com serà?

Dissabte 15 octubre, a les 10 h

El juliol de 2002 es van inaugurar a Collserola dos centres cívics, Vázquez Montalbán a Vallvidrera i l’Elèctric a Les Planes. Els dos tenen bones històries al darrere, i també han fet història en aquests darrers 20 anys fins avui. Ens proposem un viatge en el temps per descobrir els canvis en el paisatge. Com eren aquests paratges fa 20 anys o més? Com són avui? I, sobretot, amb els canvis en la societat i el clima, com esdevindran? En aquesta caminada d’aniversari descobrirem la història recent i altres elements del paisatge i reflexionarem sobre el seu futur.

A càrrec de Patrícia Rovira Bastús. Biòloga, educadora ambiental, especialitzada en sostenibilitati en col·laboració amb el CC Vallvidrera-Vázquez Montalbán.

INSCRIPCIONS AQUÍ

Compartir