Aquesta exposició impulsada pel CRAI Biblioteca d'Informació i Mitjans audiovisuals de la Universitat de Barcelona valora la figura dels i les bibliotecàries com la clau per combatre la desinformació i, d'altra banda, la necessitat de conscienciar i formar futurs professionals de la informació i comunicació per tal de detectar, denunciar i combatre aquestes pràctiques tan habituals en societats democràtiques.
L’exposició s’estructura en dues parts; la primera mostra la importància en l’adquisició de competències i recursos personals per tal de viure en una societat crítica (fact checking) i la segona posa el focus en el frau científic, que representa un problema en un entorn competitiu i amb una necessitat de publicar ràpidament, sovint, i en revistes amb un alt factor d’impacte. Dins de la fake science trobem tres apartats: pseudociència, revistes depredadores i articles retirats.
A càrrec del CRAI Biblioteca d'Informació i Mitjans Audiovisuals, amb pròleg d'Ernest Abadal, professor de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals i Vicerector de PDI a la UB.