FAKE NEWS FAKE SCIENCE
Del 16 de gener a l’11 de febrer

16/01/2023 > 11/02/2023

Aquesta exposició impulsada pel CRAI Biblioteca d'Informació i Mitjans audiovisuals de la Universitat de Barcelona valora la figura dels i les bibliotecàries com la clau per combatre la desinformació i, d'altra banda, la necessitat de conscienciar i formar futurs professionals de la informació i comunicació per tal de detectar, denunciar i combatre aquestes pràctiques tan habituals en societats democràtiques.

L’exposició s’estructura en dues parts; la primera mostra la importància en l’adquisició de competències i recursos personals per tal de viure en una societat crítica (fact checking) i la segona posa el focus en el frau científic, que representa un problema en un entorn competitiu i amb una necessitat de publicar ràpidament, sovint, i en revistes amb un alt factor d’impacte. Dins de la fake science trobem tres apartats: pseudociència, revistes depredadores i articles retirats.

A càrrec del CRAI Biblioteca d'Informació i Mitjans Audiovisuals, amb pròleg d'Ernest Abadalprofessor de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals i Vicerector de PDI a la UB.

Conductor de l'activitat: CRAI Biblioteca d'Informació i Mitjans Audiovisuals
Organitzador de l'activitat: Centre Cívic L'Elèctric
Participants: CRAI Biblioteca d'Informació i Mitjans Audiovisuals i Ernest Abadal

On: Centre Cívic L'Elèctric
Adreça: Ctra Vallvidrera a St. Cugat Km 6.5, 08017 Barcelona

Web: https://blogbima.ub.edu/2022/03/04/exposicio-fake-news-fake-science/
Telèfon: 93 205 40 09
Email: cclelectric@cclelectric.com

Compartir