ESPAI RAW

30/08/2019 > 14/12/2020

 L’Espai RAW és un espai centrat exclusivament en la fotografia, ubicat a la paret del passadís que dóna l’accés a la Sala d’ Actes amb 10,5 m lineals hàbils. RAW és un format d’arxiu digital d’imatge que conté la totalitat de les dades de la imatge tal i com ha estat captat pel sensor digital de la càmera, és a dir, sense els filtres i distorsions que implica necessàriament la compressió d’imatges. El concepte d’imatge en brut, sense intermediaris ni filtres entre l’artista i el públic, és el que vol inspirar l’espai, el qual en trobar-se a peu de carrer es caracteritza per ser una zona crua on el públic es troba amb la fotografia.

 

 

On s'atura el temps?

Petites càpsules del temps preservant la seva essència

On s’atura el temps és l’intent, potser va, de plasmar en una imatge, no només el present sinó, les vides passades i els sentiments de les persones  que van habitar en aquests llocs, avui abandonats. Petites càpsules del temps preservant la seva essència. Petites càpsules del temps que extreuen a la vida la bellesa de l’oblit.

Artista: Esther Aguilera

Del 15 de gener al 17 de febrer

-Sobre Once upon a time... Xanadú-

Extreure novament a la vida aquells llocs on s’atura el temps.

Descobrim, explorem i fotografiem llocs abandonats, tot traslladant-nos la sensació que produeix el lloc tal i com és ara, la majoria de cops buit, apagat i inert, però també evocant a la reflexió de com deuria ser en el passat, probablement ple de vida, de llum, de gent, de bullici i d’alegria.

Amb elles intentem transmetre sensacions, congelar un moment, congelar el temps, materialitzar les nostres visions i pensaments al visitar aquests llocs oblidats i plens de màgia.

Vam començar visitant el que teníem més a prop, el que trobàvem a la bora de casa, petites cases, petites empreses, escoles, fàbriques. Poc a poc les troballes eren millors, però era necessari passar moltes hores davant l’ordinador cercant pistes, cercant llocs, llegint articles, mirant fotos, consultant diaris i sobre tot fent milers de quilòmetres, moltes vegades per no rés.  I posats a fer quilòmetres... per què no visitar altres països, que no quedin massa lluny, i que estiguin plens de palaus i mansions aturades en el temps... Portugal, França, Itàlia.

Once upon a time... Xanadú és un projecte que no acabarà mai, donat que ens apassiona fotografiar llocs abandonats perquè el seu record romangui eternament.

Decidiu vosaltres mateixos, a través dels vostres ulls, si ho hem aconseguit.


 

"Laboratori fotogràfic"

Organitza: Racó de la foto 

Del 19 de febrer al 23 de març 

 

Compartir