CAFÈ CONCERT: A LA RECERCA DE NOVES SONORITATS - LAURA FARRÉ
Divendres, 3 de desembre, a les 19.00 h

Divendres, 3/12, a les 19 h

03/12/2021
Preu: Gratuït amb inscripció prèvia.

A la recerca de noves sonoritats: de l’Impressionisme a la Contemporània - Laura Farré Rozada

Divendres, 3 de desembre, a les 19.00 h

L’aportació principal de l’Impressionisme va ser l’exploració harmònica, la qual es traduïa en sensacions atmosfèriques per a l'oient. El piano amplificava aquestes textures etèries a partir d'un canvi paradigmàtic de la tècnica digital i dels pedals. El nou moviment artístic, doncs,  va ser l’inici del canvi de les regles del joc, un canvi d’actitud respecte a la creació musical que influenciarà les avantguardes musicals. A partir d’aquí, el s. XX va veure estils molt diferents en què, potser, només es pot distingir com a certa tendència comuna, l’ús artístic de la dissonància i l’exploració tonal.

 

PROGRAMA:

  • Olivier Messiaen (1908-1992): Prelude n.8 'Un reflet dans le vent' (1929) 
  • Toru Takemitsu (1930-1996): Rain Tree Sketch II 'In Memoriam Olivier Messiaen' (1992) 
  • Unsuk Chin (b.1961): Etude n.5 (2003) 
  • Ofer Ben-Amots (b.1955): The Butterfly Effect ‘To Laura Farré Rozada’ (2021) – Estrena mundial 
  • Josep Maria Guix (b.1967): Drizzle Draft (2007) 
  • Maurice Ravel (1875-1937): Gaspard de la nuit (1908) I. Ondine II. Le Gibet III. Scarbo

Laura Farré Rozada

Laura Farré Rozada és pianista i matemàtica, considerada “Estrella emergent” pel BBC Music Magazine. Actualment continua els seus estudis de doctorat al Royal Birmingham Conservatoire. El seu primer àlbum la va portar a fer una gira internacional de més de 25 concerts (Nova York, Toronto, Chicago, Boston, Los Angeles, Montreal, San Francisco, Colorado Springs, Barcelona, Madrid, Girona, Sofia i Londres, entre d’altres). El seu segon disc, Nimbus, ha guanyat 5 premis internacionals, entre ells el Millor àlbum de Clàssica de maig 2021 pels Akademia Music Awards de Los Angeles. 

Com a solista  ha actuat a Espanya, França, Alemanya, Canadà, Estats Units, Bulgària i Regne Unit, treballant també amb compositors contemporanis que l’han triat per estrenar les seves obres, sumant 18 estrenes mundials i 31 estrenes nacionals.

Com a investigadora, la Laura està especialitzada en el vincle entre música i matemàtiques, memòria musical i repertori de piano dels segles XX i XXI. Ha estat docent convidada a la Boston University, Colorado College, University of Colorado a Colorado Springs, Fundación Chilena Teatro del Lago, Conservatori Municipal de Música de Barcelona entre d’altres.

En la seva faceta de divulgadora, la Laura té el seu propi programa de ràdio “La cinta de Möbius” a Ràdio Nacional de Catalunya i és col·laboradora dels programes “De Pe a Pa” i “Sinfonía de la mañana” a la Ràdio Nacional d’Espanya (RNE).

Va completar la seva formació pianística amb el Màster del Royal College of Music de Londres, després d’haver-se graduat de piano a l’ESMUC i de matemàtiques a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

 

Abans del concert es projectarà un breu vídeo introductori del cicle: 88 tecles amb història (5’).

Activitat gratuïta i presencial amb reserva prèvia al web.

 

https://www.laurafarrerozada.com/

On: Centre Cívic Matas i Ramis
Adreça: C/Feliu i Codina, 20

Inici d'inscripció: 18/11/2021
Fi d'inscripció: 03/12/2021

Telèfon: 934072356
Email: ccmatasiramis@bcn.cat

Compartir