Què és Clàssica Horta-Guinardó?

Clàssica Horta-Guinardó és un cicle de música clàssica organitzat pel Districte d’Horta-Guinardó de l’Ajuntament de Barcelona. Any rere any, oferim un cicle de concerts de música clàssica i altres activitats complementàries a Biblioteques, Centres Cívics, Casals i altres equipaments de forma gratuïta.

 Origen

El Cicle Clàssica a Horta-Guinardó va nèixer el 1999 vinculat al cicle organitzat per l’ICUB “Clàssica + Aprop”. Quan aquest cicle d’àmbit barceloní va desaparèixer, Horta-Guinardó va decidir mantenir aquesta iniciativa al Districte  i va valorar la necessitat de divulgar el que comunament coneixem com a música clàssica. Des de llavors i fins ara, Clàssica a Horta-Guinardó ha passat per diferents transformacions i ha comptat amb diversos tipus de col·laboracions, però sempre amb la voluntat de donar a conèixer la música clàssica a la població del Districte, oferint una programació de concerts, audicions infantils i altres activitats de forma gratuïta.

 


 

El Classicisme a Viena i Barcelona

Manuel Malandrini, piano

Dimarts, 24 de novembre, a les 19.00 h

El 1790, un any abans de la mort de Mozart a Viena, Carles Baguer esdevé organista de la Catedral de Barcelona. Baguer va ajudar a introduir els models instrumentals de l'Escola de Viena i va escriure tres simfonies per a tecla l´any 1808, poc abans de la seva mort per a ajudar a l'aprenentatge dels principiants.

El gran referent de l'Escola de Viena és Wolfgang Amadeus Mozart. Les sonates kv 330 i kv 333 les va compondre l'any 1783, en un viatge amb seva dona Constança a Salzburg. La primera durant l'estiu i la segona de tornada a Viena en una escala a Linz.


Per a més informació, consulteu aquí