L'AULA AMBIENTAL DE SANT ANDREU DES DE CASA

L'Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu us proposa:

Un joc intercatiu: "El desafio de la ciudad del reciclaje"
 

https://www3.epa.gov/recyclecity/desafio/index.html

 

Recorre els diferents espais d’aquesta ciutat on t’aniràs trobant en diferents situacions quotidianes  davant les que hauràs de prendre decisions. A través d’aquest joc reflexionem entorn el consum responsable a les ciutats i explorem quines opcions són més sostenibles.

Un conte: "¿Qué le pasa al planeta?
 

https://www.youtube.com/watch?v=vYC7q4X5hd4

 

El planeta fa temps que està malalt, pateix uns greus picors a tot el cos i ja no sap que fer per alleugerir el seu dolor... Per sort els nens i nenes de tot el planeta se n’han adonat, escolten amb atenció els seus símptomes i entre tots i totes pensen la forma d’ajudar-lo.

Un taller o experiment: "Fem pompons reutilitzant samarretes"

 

Aquesta setmana seguim amb els #tallersrenova de reutilització de teixits en el marc del Renova la teva roba!

Si tens samarretes al fons del teu armari que ja no fas servir és el moment de transformar-les! Una forma de reutilitzar-les és tallar-les en forma de “trapillo”. Els cabdells de fils de tela són restes de la fabricació tèxtil que s’utilitzen per fer moltes manualitats, a l’enllaç podeu trobar com fer el nostre propi “trapillo” amb samarretes que ja no ens posem.

Un cop ja tenim el nostre cabdell de “trapillo” podem fer, per exemple, pompons. Aquesta tècnica és fàcil de fer amb infants i ens pot servir per decorar espais, per fer joguines o com a clauer o collaret.

Anem enrotllant el fil al voltant de la nostra mà fins que tingui el gruix que ens agradaria. Un cop arribat aquest punt el deixem sobre la taula i amb un altre tros de fil de tela fem un nus ben fort al centre, donant-li forma de 8. Tallem la part superior i la inferior del nostre 8 deixant els brins a la mesura que més ens agradi. Al següent enllaç pots veure el procés sencer!

https://www.youtube.com/watch?v=HLuw3BkbIg8

Annexes

CARTELL

Compartir