L'AULA AMBIENTAL DE SANT ANDREU DES DE CASA

L'Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu us proposa:

Un conte: educación ambiental en tiempos de cuarentena

https://www.youtube.com/watch?v=MiUDaX9BkR4

Aquesta setmana us compartim el recull de conta contes on-line que s’ha dut a terme durant aquests mesos. Ha estat organitzat per el CEDREAC (Centro de Documentación y Recursos de Educación Ambiental de Cantabria) amb la col·laboració de la Red Recida (Red Española de Centros de Información y Documentación Ambiental). Hi podreu trobar un munt de contes!

 

Un joc: Enigmapa B+S

Aquesta setmana es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient i per celebrar-ho el Mapa Barcelona + Sostenible ens proposa un joc d’enigmes! Cada setmana ens proposaran un enigma diferent que haurem d’anar resolent, el primer sortirà el divendres 5 de juny. Entre els participants es sortejaran premis setmanals i aquells que superin els enigmes podran participar en un joc final!

Consulteu el funcionament i les bases del joc a https://bcnsostenible.cat/web/itinerari/enigmapa-b-s-2020-funcionament-i-bases-del-joc

 

Un taller: construïm un forn solar

Arriba l’estiu i amb ell els dies llargs i el Sol alt! Per això us proposem aprofitar aquesta energia per cuinar les nostres receptes solars. El primer pas és construir el nostre propi forn solar, podem fer-ho amb materials senzills i de fàcil accés; dues caixes de cartró, paper de diari, cartolina negra, paper d’alumini, un vidre (el podem treure d’un marc de fotos), tisores i cinta adhesiva!

Prova aquesta manualitat amb els més petits de la casa i aprofiteu d’experimentar en els usos que podem fer de l’energia solar.

Una recepta fàcil per començar són les pomes al forn; treu-li el cor i en el forat col·loca-hi canyella o xocolata en pols i sucre, posa-les en una safata amb una mica d’aigua al fons i cap al forn! Triga entre 3 i 5 hores en fer-se, segons la intensitat del sol, així que hem d’estar atents!

Segueix el pas a pas a l’enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=o2OFxiqJodo

 

Un conte: La semillita. Eric Carle

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=U0x6_AtV4UE

Aquest vídeo-conte per els més petits ens explica el viatge que fa una petita llavors a través de les estacions de l’any.

 

Un joc: Compostaje doméstico en stop motion

 

 

http://www.sogama.gal/xogos/stopmotion/index-es.html

En aquest joc podreu crear les vostres pròpies pel·lícules en stop motion! Podreu escollir entre diferents personatges, objectes i escenaris per explicar les vostres experiències en el compostatge domèstic o la recollida selectiva.

 

 

Un taller: Fem un hotel d'insectes

 

Aquesta setmana us animem a fabricar el vostre propi hotel d’insectes! A la ciutat és difícil que els insectes trobin llocs adequats per posar les seves larves. La gran quantitat d’asfalt i els pocs espais naturalitzats dificulten aquesta tasca, però nosaltres podem construir un lloc adequat per ells i col·locar-lo al terrat de l’edifici o a alguna zona a l’aire lliure.

Per fer els diferents ambients necessitarem rotllos de paper de vàter, oueres, envasos de iogurt, cartró d’embalar, fullaraca o paper de diari.

Els rotllos de paper de vàter i els iogurt ens serviran d’envàs on col·locarem les diferents textures que els hi agraden als insectes. Podem fer estructures tubulars tallant alguns rotllos de paper de vàter en rectangles i enrotllant-les, en un altre recipient podem col·locar cartró d’ouera tallat a trossos, en un altre fullaraca o paper de diari arrugat i en un altre tubs fets amb el cartró d’embalar. 

Per penjar-ho podeu utilitzar una ampolla de plàstic tallada pels dos extrems i posar-hi dintre els envasos o fabricar una caixeta com la de la foto. En l’enllaç podeu trobar el pas a pas!

 

https://www.youtube.com/watch?v=4NpA2Alttmw​

Annexes

CARTELL

Compartir