EL CERVELL DE L'ESPECTRE AUTISTA
RECERCA BIOMÈDICA IIB SANT PAU

Dimarts
De 18 h a 19 h

21/03/2023
Preu: Activitat gratuïta

Durant aquesta xerrada parlarem sobre sobre les diferències fisiològiques d’un cervell autista amb el d’una persona neurotípica. I com el seu diferent neurodesenvolupament desemboca en alteracions en la poda neuronal, en la mielinització i per tant en el funcionament.

El cervell autista és un cervell més ramificat, menys especialitzat i ha de processar molta informació per a donar una resposta entenedora a l’entorn. En paraules planeres, no és un cervell tant automàtic. Això comporta que les persones amb autisme tinguin problemes en les funcions executives, com ara prendre decisions, planificar-se les tasques, distingir allò que és prioritari, et …

També parlarà dels diferents tipus d’intervenció que existeixen i va fer propostes d’estratègies per dur a terme a casa, des del seu punt de vist de neurocientífica i mare d’un nen amb autisme.

A càrrec de: Dra. Maria J Portella, Cap del Grup de Recerca en Trastorns Psiquiàtrics, Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB-Sant Pau) 

Organitzades amb: la Unitat de Cultura Científica – UCC+i (FECYT) de l’institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – Centre CERCA Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau)

On: Sala d'actes CC Navas
Adreça: Ptge. Dr. Torent, 1

Compartir