L'AULA DEL GURMET

PLATS ASIÀTICS AMB BOLETS

Els protagonistes d’aquest taller són una gran alternativa a les proteïnes d’origen animal i una font important d’umami, el més recent dels cinc sabors bàsics identificats. Utilitzarem diferents varietats de bolets asiàtics, en descobrirem el gust i els nutrients, i aprendrem a incorporar l’ingredient estrella de la tardor a receptes clàssiques veganes.

Dimarts 6 d'octubre de 18.30 a 20.30h | Tallerista: Jenny Chih-Chieh Teng

Inscriu-te: bit.ly/platsasiasticsbolets.


TÈCNIQUES DE COCCIÓ: EL ROSTIT I EL CONFITAT

El rostit i el confitat són dues de les bases de cocció de la cuina catalana. No et perdis aquest taller si vols adquirir o perfeccionar aquestes dues tècniques tan versàtils que ens permeten innovar a la cuina i que podem aplicar a nombrosos plats. Aprendrem a rostir carn i treballarem la tècnica del confitat del peix, més tendre i sensible. 

Dijous 15 d'octubre, de 18.30 a 20.30h | Tallerista: Clara Sivila

Inscriu-te: https://bit.ly/tecniquescoccio.


ENDOLCEIX LA TARDOR 

Utilitzant farines integrals, fruites de temporada, xocolata, etc. Farem les elaboracions de tota la vida amb un toc modern per gaudir de dolços saludables, sostenibles i 100% d’origen vegetal. Els postres més dolços també són lliures de crueltat animal! 

Dimecres 21 d'octubre de 18 a 20h | Tallerista: Marta Toledo

Inscriu-te: https://bit.ly/endolceixtardor.


KURI TO SATSUMAIMO: CASTANYES I MONIATOS EN LA CUINA JAPONESA

Les castanyes i els moniatos són dos dels elements més característics de la cuina tradicional popular catalana d’aquestes dates, però també els podem tastar en receptes pròpies d’altres països del món. Amb aquests dos ingredients de temporada aprendrem a preparar quatre dolços típics dels berenars al Japó durant la tardor. Alguns més senzills, i altres més elaborats, però tots ells deliciosos!

Dilluns 26 d'octubre, de 18 a 20h | Tallerista: Miho Miyata

Inscriure-te: https://bit.ly/tardorcuinajaponesa. 


EL PEIX BLAU

El seitó, la sardina i el bonítol són tres de les espècies de peix blau més consumides i pescades de les costes catalanes. Deixa't sorprendre per les seves qualitats gastronòmiques i beneficia’t de les proteïnes, vitamines i minerals que contenen a la vegada que aprens a consumir-los de manera responsable amb el medi ambient.

Dijous 29, d'octubre, de 18 a 20h | Tallerista: Anna Bozzano

Inscriu-te: https://bit.ly/tallerpeixblau.  


 

SOPES I CREMES DE TEMPORADA  

Amb la tardor arriben els primers dies freds i el cos ja comença a demanar plats de cullera! Aprendrem a cuinar dues cremes i una sopa amb productes de temporada, fàcils de preparar, i ben nutritives i saboroses.

Dimarts 3 de novembre, de 18.30 a 20.30h | Tallerista: Jordi Rey

Inscriu-te: http://bit.ly/sopescremestemporada.


 

CUINA AMB FRUITES DE TARDOR

Figues, caqui, magrana, mandarines, codony... La tardor ens ofereix una gran varietat de fruites exquisides que podem degustar fresques o cuinades. Combinant-les amb hortalisses, llegums, cereals integrals, fruita seca ialtres complements obtindrem plats amb contrastos de sabors. També parlarem de les seves propietats nutricionals i de la importància de consumir-les per seguir una alimentació saludable i equilibrada.

Dijous 12 de novembre, de 18 a 20h | Tallerista: Maria Alcolado

Inscriu-te: https://bit.ly/cuinafruitestardor. 


 

ELS SECRETS DE LA CARN 

La manera com preparem la carn, ja sigui estofada, guisada, a la planxa, arrebossada o fins i tot crua, determina el gust i la textura que adquirirà finalment. Si vols descobrir tots els trucs necessaris per cuinar-la de manera adequada i potenciar-ne al màxim les propietats, no et pots perdre aquest taller.

Dimarts 17 de novembre, de 18.30 a 20.30h | Tallerista: Josep Vidal

Inscriu-te: https://bit.ly/secretscarn. 


15 MINUTS ALS FOGONS 

A vegades la manca de temps i la pressa ens impedeixen passar tot el temps que voldríem a la cuina, i sovint això repercuteix en la nostra alimentació. Gràcies a aquestes ràpides i senzilles receptes podràs oblidar-te dels plats precuinats, perquè en 15 minuts en tindràs prou per preparar receptes per llepar-te els dits.

Dimecres 2 de desembre, de 18.30 a 20.30h | Tallerista: Rosa Maria Garcia

Inscriu-te: https://bit.ly/15minutsfogons.


RECEPTES AMB LLEGUMS

Vols ampliar el teu receptari de tardor amb plats ràpids, nutritius i sorprenents? Els llegums no poden faltar en una alimentació saludable, i els més mediterranis -cigrons, mongetes i llenties- són molt versàtils i permeten fer elaboracions d’allò més diferents!

Dijous 10 de desembre, de 18 a 20h | Tallerista: Maria Alcolado

Inscriu-te: https://bit.ly/receptesllegums. 


 

MENÚ DE NADAL A L'ESTIL FRANCÈS 

Aquestes festes podreu deixar els vostres convidats bocabadats amb unes delicioses receptes franceses. Us garantim que seran vistoses però també fàcils i lleugeres per un nadal sense complicacions.

Dilluns 14 de desembre de 19.30 a 21.30h | Tallerista: Agnès Dapère

Inscriu-te: https://bit.ly/nadalfrances.

Compartir