DIJOUS FLAMENCS presenta: Esperanza Fernández (cant) i Miguel Ángel Cortés (guitarra)
Concert de guitarra i cant

Dijous 3 d'octubre a les 20 h

Preu: 12 € (gratuït pels socis de "El Dorado SFB")

Esperanza Fernández (Sevilla 1966) és actualment una de les veus més importants del cant flamenc. La seva versatilitat l'ha portat a participar en projectes d'allò més divers al costat de noms com Yehudi Menuhin, Rafael Frühbeck de Burgos, Mauricio Sotelo, Edmon Colomer, Rosa Torres Pardo, Ángel Gil Ordoñez, Myriam Makeba, Enrique Morente, Noa, Edward Simmons, Joan de Udaeta, Rafael Riqueni, Kiko Veneno, José Miguel Évora i formacions com Trio Accanto, Perpectives Ensemble (NYC), Lim (Madrid), Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Filharmònica de Màlaga, Orquestra Jove d'Andalusia, The Wesleyan Ensemble of the Américas, Ja sigui com cantaora tradicional o en la seva faceta més experimental, en duos, en trios, en quartets, amb una big-band de jazz, en una orquestra de cambra jo amb una orquest simfònica, la sevillana porta anys recorrent els esecenarios de mig món. New York, París, Bergen, Lisboa, Tampere, Brasília, Marràqueix, Colònia, Brussel·les, Roma, Tolosa, Connecticut, Tessalònica, Atenes, Jerusalem són només alguns dels llocs on la seva veu a extremecido a qui l'ha volgut escoltar.

Miguel Ángel Cortés (Granada 1972). Entra al món del flamenc a través de La Zambra del Sacromonte a l'edat de vuit anys. Amb tan sols 14 anys realitza gires per tot Europa, el Japó i els Estats Units acompanyant a figures del ball, com ara Mariquilla, Manolete, Javier Baró, Antonio Canales, Juan Ramírez, Beatriz Martín, Eva La Yerbabuena i Juan Andrés Maya. I, poc després, al costat del seu germà Paco Cortés, s'uneix a la cantaora Carmen Linares en les seves diverses gires per Orient Mitjà, Europa i Japó.

Al llarg de la seva carrera ha destacat acompanyant a artistes de flamenc de la talla d'Enrique Morente, Carmen Linares, José Mercé, Chano Lobato, José de la Tomasa, Chiquetete, El Pele, Miguel Poveda, Estrella Morente i Marina Heredia, entre d'altres. Actualment és el guitarrista habitual dels cantaores Esperanza Fernández, Arcàngel i Rocío Márquez. A més ha col·laborat amb artistes de diferents estils musicals com Mick Taylor (ex guitarrista dels Rolling Stones), Luz Casal, Antonio Orozco, Manuel Carrasco, Kiko Veneno i Diana Navarro, entre d'altres. Algunes d'aquestes col·laboracions han quedat recollides en discos i documentals com ara "Omega" amb el cantaor Enrique Morente i el grup "Lagartija Nick", "El principi del començament" d'Antonio Orozco, i "Casa, Cova i Escenari" d'Estrella Morente .

Organitzador de l'activitat: El Dorado SFB

Compartir