DIJOUS FLAMENCS presenta: Isabel Bayón (ball), Miguel Angel Soto “El Londro” (cant), Miguel Ortega (cant) i Jesús Torres (guitarra)
Espectacle de ball, cant i guitarra

Dijous 12 de desembre a les 20 h

Preu: 12 € (gratuït pels socis de "El Dorado SFB")

Isabel Bayón (Sevilla 1969) Va començar al flamenc des de nena, i amb cinc anys ja aprenia a l'Escola de Matilde Coral, on va començar a destacar aviat. Amb setze, es va llicenciar en dansa espanyola pels conservatoris de Còrdova i Sevilla, i durant la seva etapa d'aprenentatge, va rebre a més classes de ballet clàssic, regional i dansa contemporània. També va pujar aviat als escenaris, i en la dècada dels setanta, va trepitjar el primer teatre en un homenatge dedicat al ballarí Antonio Ruiz Soler. A partir d'aquí i fins a l'actualitat, les seves actuacions se succeeixen dins i fora del país, en solitari o acompanyada de grans i consagrats artistes. Al costat de Manolo Marín i Milagros Mengíbar en l'espectacle Flamenco Vivo (1986), en el muntatge Azabache, produït per l'Exposició Universal de 1992, amb la companyia Escena Flamenca en l'obra Picasso Flamenco, o amb les seves pròpies produccions al capdavant de la Companyia flamenca d'Isabel Bayón, que va presentar a la Biennal de Flamenc de Sevilla el 2002. Com a coreògrafa, signa l'artista obres com la Guajira, inclosa en el muntatge Oripandó del Ballet Nacional d'Espanya, Del Alma (2002), la mujer i el pelele, amb direcció de Pepa Gamboa, La puerta abierta (2006) i Tórtola Valencia (2008). La Compañia Andaluza de Danza, la de Mario Maya i col·laboracions amb artistes com el cantaor Miguel Poveda i el bailaor Israel Galván, completen la trajectòria d'Isabel Bayón, també destacada professora. El 2011 rep el Guardó pel Dia d'Andalusia a nivell provincial per la seva trajectòria professional.

Isabel, que és Premi Nacional de Dansa 2013 en la modalitat d'Interpretació, per al seu concert a EL DORADO SFB, ve acompanyada per tres figures de manifesta solvència: Miguel Angel Soto "El Londro", Miguel Ortega i Jesús Torres, cantaores els dos primers i guitarrista el segon que porten anys recorrent escenaris de tot el món i col·laborant en infinitat de projectes al costat de artista de reconegut prestigi.

Organitzador de l'activitat: El Dorado SFB

Compartir