KP'19
Mostra dels projectes seleccionats en procés de creació

Projectes en procés de creació K.P.'19

divendres 20 i dissabte 21

20/09/2019 > 21/09/2019
Preu: Entrada lliure

Divendres 20 de setembre

 

A les 20h (durada 15min.)

Ecoica

Blanca Tolsá i Finn McLafferty

Modalitat CON - Passadís subterrani

SINOPSI

Ecoica succeeix en una habitació completament aïllada del món exterior.

L'aïllament personal sol relacionar-se amb l'estàtic i el no expansiu. Aquesta peça explora un possible escenari oposat: la manca d'estímuls com a manera d'accés a un univers d'infinites connexions.

Ecoica és el resultat de dues setmanes de recerca, on música i dansa plantegen un diàleg entre totes dues perspectives.

FITXA ARTÍSTICA

Creació col·lectiva

Moviment: Blanca Tolsá

Diseny sonor: Finn McLafferty

 

A les 20:30h (durada 10min.)

Hfjmsldfjk

Maëlle Bestgen

Modalitat CON - Polivalent gran

SINOPSI

Hfjmsldfjk és una història d'una noia que apareix projectada en un lloc desconegut. On està? No ho sap. Hi ha altres persones però se sent sola. Que passi el que hagi de passar.

FITXA ARTÍSTICA

Intèrpret: Maëlle Bestgen

Suport: Centre cívic Sala sandaru, La central del circ

 

A les 21h (durada 50min.)

CAMP

Laura Roqué

Modalitat GORJA - Espai Sala Sandaru

SINOPSI

CAMP és la primera proposta que surt de la idea de Sóc Salvatge, un projecte que es vol qüestionar com ens relacionem amb la natura salvatge, entenent per salvatge aquella sobre la qual no hi podem exercir control. Una tenda, la nit, les estrelles i les branques del bosc. El vent i els sorolls dels animals. Un llop surt entre els arbres i em deixa posar la seva pell. Traient les capes del meu refugi veig i entenc el que em rodeja. Bellesa i lentitud. Fantasia i misteri. Crido i m’expandeixo mentre veig sortir el sol des del cavall alat. Cal escriure la pròpia història perquè les altres ja no em serveixen. Estoy capacitada para oír. El lugar donde me alzo ya no es la tierra sorda. H.D. Thoreau Todo lo bueno es libre y salvaje ¿Qué podemos hacer con un hombre que teme los bosques, su soledad y su oscuridad? ¿Qué salvación existe para él? Dios es callado y misterioso. H.D. Thoreau Diarios.

FITXA ARTÍSTICA

Concepció, autoria, creació i interpretació: Laura Roqué

Disseny de l’espai, construcció, vestuari i il·luminació: Sandra Prat

Composició musical: Marta Torrella i Bob Dylan

Acompanyament artístic: Míriam Escurriola

Després de l'espectacle, post-funció dirigida per Agost Produccions

 

 

Dissabte 21 de setembre

 

A les 20:15h (durada 15min.)

Rítmia

Emma Villavecchia

Modalitat CON - Sala Exposicions

SINOPSI

Rítmia forma part d’un projecte d’investigació més ampli en col· laboració amb el músic Maurici Villavecchia. Aquesta investigació neix del desig de continuar treballant conjuntament en la creació de noves peces on la música i la dansa tinguin el mateix pes. També és fruit de la nostra col·laboració en el desenvolupament del Mètode Mirall, una innovadora aproximació a la composició i educació musicals. El punt de partida de Rítmia són les estructures polirítmiques. Un aspecte que ens interessa especialment és que no podem evitar sentir-nos més atrets cap a unes ràtios polirítmiques que cap a d’altres, com si ens sintonitzéssim amb elles en base al nostre ritme intern. Inclús podríem dir que cadascun dels ritmes que s’entrellacen sembla tenir la seva pròpia personalitat, i que les combinacions resultants són com un diàleg entre dues entitats. Són aquests polirritmes, que es retroalimenten amb cada repetició i que conviden a seguir tocant o ballant ad infinitum, que ens generen especial fascinació. 

FITXA ARTÍSTICA

Coreografia i interpretació: Emma Villavecchia

Composició musical: Mauricio Villavecchia

Amb el suport de P.A.R.T.S. (Brusel·les) i el CC Parc Sandaru

 

A les 21h (durada 50 min.)

Delfos

Melcior Casals

Modalitat GORJA Espai Sala Sandaru

SINOPSI

El darrer vaticini de Delfos va ser: Diga-li a l'emperador que el temple ha estat enderrocat, Fesbus no tindrà més el seu escut profètic ni el seu llorer, tampoc la seva font Loquaç. L’agua del discurs, s’ha assecat.

La peça teatral Delfos ens situa a l’Oracle grec dels segles s.III-VI a.c. És una proposta conceptual a partir del ritual d'endevinació en relació amb la cultura grega passada i actual amb ressons a la nostra quotidianitat. Propiciant les preguntes que continuem fent-nos davant del desconegut, reflexionant sobre tot allò que genera la Idea de futur. I tu, que li preguntaries a l'Oracle?

FITXA ARTÍSTICA

Creació: Melcior Casals

Vídeo i fotografia: Roser Blanch

Després de l'espectacle, post-funció dirigida per Agost Produccions

 

Compartir