I SI ALLÒ ESPECTACULAR ETS TU? Taller d'espectadores i espectadors
Dins del projecte KP'19

Del 16 al 19 de setembre

16/09/2019 > 19/09/2019
Preu: Gratuït

El públic també actua: observa, selecciona, compara, interpreta i compon el seu propi poema amb el que té davant.  L'espectador emancipat és aquell que assumeix el rol d’espectador de la mateixa manera que l’actor o actriu assumeix el seu rol a escena. Però com s’emancipa el públic? Sol al menjador de casa després de veure un espectacle? És possible, però us proposem una forma col·lectiva i més divertida. Us presentem un curs de teoria i pràctica sobre la condició de les espectadores i espectadors avui, al voltant del cicle KP’19 dedicat a propostes escèniques contemporànies i performatives. El curs inclou una classe magistral, un assaig obert, dues sessions en format taller, visionat d’espectacles i converses postfunció.

Gaudeix doncs del cicle que hem elaborat per tu, el públic, i que connecta directament amb el KP, una de les nostres convocatòries d’arts escèniques que vam obrir recentment i gràcies a la qual, ara tenim una selecció d’obres de l’art de l’acció i el moviment que podrem veure al Sandaru el 20 i el 21 de setembre.

 

ACTIVITATS DEL CICLE

 

DILLUNS 16 DE SETEMBRE A LES 19H (Conferència inaugural)

Escena contemporània: malgrat tot, present

Hi ha un tipus d’escena, poc habitual als nostres escenaris, que no podem dir-ne teatre, perquè utilitza unes eines que no són les que tradicionalment havia fet servir el teatre per abocar visions sobre la realitat. Són nous instruments que corresponen al nostre temps, característics del que se n’ha dit teatre postdramàtic, i que al·ludeixen a nosaltres com a espectadors contemporanis. Quina és la realitat d'aquesta escena a casa nostra i quins són els principals referents internacionals?

A càrrec del cronista cultural Oriol Puig Taulé

 

DIMARTS 17 DE SETEMBRE A LES 19H (Taller 1)

Tensions internes dels espectadors

Quan els espectadors assisteixen a una sala de teatre, no s’enfronten només al repte de deixar-se portar en un viatge a cegues i amb destí desconegut. S’enfronten també a allò que diran en sortir, o a allò que els diran, i que potser els farà sentir ignorants o insensibles. Per què la cultura ha generat aquest enorme respecte, que dificulta relacionar-s’hi directament, desacomplexadament, obertament?

Conduït i dissenyat per Agost Produccions

 

DIMECRES 18 DE SETEMBRE A LES 19H

Conversa amb Laura Roqué i Melcior Casals, artistes escènics que presentaran les seves peces divendres i dissabte respectivament al KP'19, amb qui parlarem sobre la seva visió dels espectadors com a creadors.

 

DIJOUS 19 DE SETEMBRE A LES 19H (Taller 2)

Dramatúrgies del Debat

Les Dramatúrgies del Debat són una sèrie de versions, subversions o perversions de les trobades entre públic i artistes després dels espectacles, amb l’objectiu de parlar sobre l’espectacle que s’ha vist d’una forma distesa, tot propiciant més interrelació entre el públic. En aquest taller es donaran totes les claus per aprendre la tècnica del debat, que els inscrits posaran en pràctica en els col·loquis postfunció dels espectacles de divendres i dissabte del cicle KP'19.

Conduït i dissenyat per Agost Produccions

 

DIVENDRES 20 DE SETEMBRE

Després de l'espectacle "Camp" de Laura Roqué, post-funció dirigida per Agost Produccions.

 

DISSABTE 21 DE SETEMBRE

Després de l'espectacle "Delfos" de Melcior Casals, post-funció dirigida per Agost Produccions.

 

NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA PER A CADA UNA DE LES ACTIVITATS

 

POTS ASSISTIR A TOTES LES ACTIVITATS, O A LA QUE TU TRIIS, NO ÉS OBLIGATÒRIA L’ASSISTÈNCIA AL CICLE COMPLET

 

Compartir