EL DORADO presenta: Mayte Martín, (cant) Alejandro Hurtado, (guitarra)
Memento

Dimecres 15 de gener a les 20 h

Preu: 12 € (gratuït pels socis de "El Dorado SFB")

Mayte Martín (Barcelona, ​​1965) pertany a aquest reduït grup d'artistes que no requeriria grans presentacions. És àmpliament conegut el seu talent i la seva especial manera de expressar-ho amb la música. Compositora, cantant i una de les millors cantaoras de flamenc, Mayte, torna a El Dorado després de cinc anys per presentar-nos el seu nou espectacle, Memento. No hi ha millors paraules que les de la mateixa artista per definir el recital que ens ve a presentar:

"Memento és una incitació al record. A aquesta acció guaridora d'agitar la memòria per retre culte al que ens va precedir i agrair el que ens va ser concedit. L'acte de detenir-se a reflexionar sobre l'essencial.
Mai vaig trobar un terme que definís millor la meva relació amb el flamenc, que denominés de forma tan precisa aquest motor que m'impulsa a retre culte al passat, aquest respecte religiós que professo al flamenc que em va parir i als que han fet d'ell aquest tresor que venero . Honrar és el que vull. I per això poso al seu servei el meu sentit de la dignitat i de la llibertat. El primer per contribuir a preservar amb rigor els seus preceptes, que vénen donats per una ètica i una estètica que són herència sagrada; el segon, per posar les meves capacitats creatives, imaginatives i emotives al seu servei, per ser vehicle que connecti passat i present, per buscar dins meu i donar llum al ressonar dels ecos antics que parlen amb la meva veu. "

Alejandro Hurtado (Alacant, 1994), és un jove i talentós guitarrista clàssic i flamenc. Després de llargs anys de preparació, i un bon nombre d'èxits professionals previs, la seva carrera va prendre una nova dimensió a partir de 2017. En aquest any, tot just un parell de mesos després d'acabar els seus estudis superiors de Guitarra Flamenca al Conservatori Superior de Música de Còrdova amb Matrícula d'Honor i premi Extraordinari fi de carrera, obté el Bordó miner al Festival de las Minas, atorgat després de diversos anys en què aquest premi s'havia declarat desert. Des de fa un temps s'ha consolidat com el guitarrista que acompanya Mayte Martín en els seus recitals.

Organitzador de l'activitat: El Dorado SFB

Compartir