DIJOUS FLAMENCS presenta: Vanesa Aibar (ball), David Lagos (cant), Rafael Rodríguez (guitarra)
Liminal

Dijous 6 de febrer a les 20h

Preu: 12 € (gratuït pels socis de "El Dorado SFB")

Vanesa Aibar (Jaén, 1983), es va iniciar en el món de la dansa als vuit anys. Va obtenir el títol de Dansa Espanyola i Flamenc al Conservatori Reina Sofia de Granada, ingressant el 2005 al Centre Andalús de Dansa de Sevilla. Ha format part d'importants companyies en projectes com Santas de Zurbarán: Persuasión y Devoción, d'Eva La Yerbabuena; Don Juan, de el Nuevo Balet Español; o Poeta en Nueva York, de Blanca Li. Com a solista, destaca la seva participació en els espectacles Encuentro y Verso a Verso, de Carmen Linares; 'Amor Brujo' al costat de Mayte Martín i la Royal Concertgebouw; i 'Constante', de Juan Carlos Lerida.
En solitari, Aibar va portar com a protagonista l'espectacle EviscerArte per EUA i Canadà i, en la seva faceta de coreògrafa, va col·laborar amb la companyia Danza Mobile de Sevilla, creant i interpretant la peça 'El Espejo', premiada al III Certamen Coreogràfic de el Districte de Tetuan a Madrid. El 2017, el XVI Certamen de Flamenc de Madrid li atorga el primer premi per ‘Mujer en Azul’.

Quan el cantaor David Lagos (Jerez de la Frontera, 1973) va guanyar la Lámpara Minera el 2014 ja portava més de 20 anys de carrera professional. La seva veu còmplice i col·laborativa, acompanya Israel Galván en les més avançades creacions flamenques de l'última dècada. El seu cant versàtil s'ha escoltat en basc al museu Guggenheim (2007), interpretant cançons de Mikel Laboa amb el ball de Sol Picó, Israel Galván i la guitarra d'Alfredo Lagos, entre l'escultura de Richard Sierra. Les seves lletres i les seves adaptacions i composicions sobre el cant són sol·licitades per nombrosos artistes, ja que el David també és un creador que, amb pas ferm, obre nous camins per al cant flamenc. Acaba de publicar el seu tercer disc en solitari, hodierno, terme que fa a "pel que fa a el temps present".

Rafael Rodríguez (Sevilla, 1957), és així mateix molt apreciat en l'acompanyament a la dansa. Ha acompanyat a Israel Galván, Rocío Molina, Milagros Mengíbar o Belén Maya i, al cant, a Sordera de Jerez, Pepa de Benito o Gaspar de Utrera i a molts altres. Es va formar com a guitarrista al costat de l'també sevillà Andrés Vázquez, de l'escola de Niño Ricardo, el seu nom està associat a l'famós tablao sevillà Los Gallos, de què va formar part de manera singular durant molts anys. És un guitarrista estimadíssim pels aficionats per aquest so tan personal que li treu a la guitarra.

Organitzador de l'activitat: El Dorado SFB

Compartir