DIJOUS FLAMENCS presenta: Andrés Marín (ball), Aina Núñez (ball)
Frankenstein también tiene alma

Dijous 12 de novembre a les 20 h

Durant una hora, l'escenari es convertirà en un taller o aula oberta, a l'ajuntar-se per a l'ocasió, en un exercici de mutu aprenentatge, un artista singular i ballador de reconegut prestigi i una bailaora jove i talentosa que dialoguessin des del ball, en clau de performance, sobre el "necessari i el superflu", "el propi i el prestat", "el real i l'aparent"... És a dir, aquests i altres dilemes que tot artista ha de plantejar-se i resoldre en el recorregut, ineludiblement personal, de la seva carrera.


Andrés Marín (Sevilla 1969) és un dels artistes amb més empremta de la dansa actual. Coreògraf i ballarí, la seva obra neix sempre des d'un sentir flamenc que allarga la mirada per explorar nous conceptes estètics i narratius. Fill d'artistes flamencs, ha construït la seva carrera des de la seva convicció autodidacta, des de la curiositat i la llibertat creativa en un intent d'ampliar els límits de el flamenc.
Ell mateix ho assenyala a propòsit de l'estrena de Don Quixote, la seva última obra "Jo no he buscat mai una zona de confort sinó que he preferit encarar la realitat des d'una línia performativa, on el flamenc és només el vehicle que permet comptar a l'home d'avui. A mi Quixot em serveix per obrir l'imaginari, he preferit fer de Quixot una versió de mi i no aferrar-me a les tradicions .... "

Aina Nuñez, bailaora i pedagoga que tot i que jove, porta anys mostrant i ensenyant el seu saber i les seves inquietuds artístiques davant els més variats i remots auditoris. A més de la seva terra, Rússia, Japó, Marroc ... han estat testimonis de la seva feina. Formada entre Barcelona i Andalusia, va tenir mestres tan significatius com Andrés Marín, Farruquito o Eva La Yerbabuena. L'any passat, al costat de Isabelle Laudenbach, Anna Colom i Cristina López, va presentar Laboratoria, un projecte sobre la feminitat en el flamenc "per explorar les capacitats creatives del flamenc i treballar amb els seus límits. Buscar-los, definir-los, moure'ls, superar-los o fins i tot plasmar-los".

 

L'espectacle serà enregistrat el dijous 12 de novembre. Més endavant comunicarem la data d'emisió per gaudir-lo des de casa. Consulta més informació aquí

Organitzador de l'activitat: El Dorado SFB

Web: https://www.eldorado-sfb.com/

Compartir