ESCÈNIC (assaig obert) presenta: "Molotov"
De David Pintó i Joan Valentí

Dimecres 16 de setembre a les 20h

Preu: Gratuït amb reserva prèvia

SINOPSI

Un colpidor muntatge basat en el llibre Caso Cipriano Martos del periodista Roger Mateos, on es reconstrueix la història d’aquest militant antifranquista mort el 1973.

La detenció de Cipriano Martos es va produir arran de la distribució d’octavetes a la sortida de la fàbrica Punto Blanco d’Igualada. La causa oficial de la mort va ser la ingesta d’un còctel molotov en el transcurs d’un interrogatori a la caserna de la Guàrdia Civil de Reus. En contrast amb l’impacte internacional del cas Puig Antich, que va produir-se al mateix temps, la mort de Cipriano Martos va passar desapercebuda davant l’interès de les autoritats franquistes per silenciar l’assumpte.

La família no va ser avisada ni de la detenció, ni de l’interrogatori, i un cop mort, no se’ls va permetre veure el cos, que va ser enterrat secretament en una fossa comuna del cementiri de Reus. Antonio Martos va presentar l’any 2014 una querella sobre l’assassinat del seu germà en mans policials, davant d’un jutjat argentí que investiga casos de crims del franquisme.

 

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: David Pintó Codinasaltas

Intèrpret: Joan Valentí Cortès “Nan”

Audiovisual: Dan Ortínez Martí

Assessorament visual: Montse Pelfort Valentí

Il·luminació i so: Xavier Amat Juste

Fotografia: Joan Guasch Gratacòs

Disseny cartell: Aureli Sendra Soler

 

*CAL FER RESERVA PRÈVIA TRUCANT AL 93 309 06 35 O ENVIANT UN MAIL A info@ccparcsandaru.cat indicant el vostre nom i cognom, correu electrònic i telèfon de contacte. RESERVES A PARTIR DEL 8 DE SETEMBRE.

On: Sala Sandaru

Compartir