"Catarsi"
Fotografies de Sílvia Isach

10/11/2020 > 01/12/2020
Preu: Entrada lliure

Catarsi és l’exteriorització i expressió visual, de forma simbòlica, dels diferents estats emocionals pels que va passar la Sílvia Isach durant la lluita per la vida i pèrdua del seu pare. Es tracta de l’obra més intimista i profunda que l’artista ha realitzat fins al moment i està formada per fotografies de gran format en les que s’hi combinen les idees amb la tècnica i el treball amb la matèria. Un projecte reflexiu que Isach ha madurat per alliberar i expressar sentiments d’una alta càrrega emocional com són l’impacte de la diagnosi, la ràbia, l’esperança, la impotència, l’angoixa i el buit en la pèrdua.
Sílvia Isach ha emprat la fotografia com a llenguatge per expressar la dualitat entre la contenció i la revelació creant imatges que parlen de diferents estats d’ànim i, per aquest motiu, són formalment diferents entre elles. Cada fotografia l’ha treballat de manera independent buscant la millor forma d’encarnar el sentiment en qüestió tenint en compte molts detalls com el material, el color, la textura, l’angulació, l’espai, entre altres. El resultat són imatges dissemblants que en la seva unió formen un tot i que exterioritzen i volen generar emocions de les experiències viscudes per l’artista durant el procés afectiu.
A més, perquè el recorregut afectiu per les imatges sigui més immersiu, l’exposició és interactiva i cada imatge inclou una peça sonora composta expressament per a l’ocasió pel compositor Roger Subirana i que el públic pot escoltar mitjançant el seu telèfon mòbil, un lector de codi QR i auriculars.
 

Compartir