"À la ville de... Barcelona" d'Eugeni Gay Marín
Dins del Festival Art Photo

05/07/2021 > 29/07/2021
Preu: Entrada lliure

«À la ville de ... Barcelona» va ser la frase pronunciada per Juan Antonio Samaranch a les 13.32 h del 17 d'octubre de 1986. Barcelona es convertia en la seu olímpica de 1992. Una il·lusió col·lectiva s'apoderava de la ciutat, canviarien moltes coses, Barcelona es retrobava amb la mar, es van construir les rondes, la Vila Olímpica i un llarg etcètera d'infraestructures que millorarien la ciutat que s'obria al món.

Sota eslògans de ciutat com “Barcelona posa't maca” i “Barcelona la millor botiga del món” a poc a poc la ciutat es convertia en un bonic aparador on cada vegada és més difícil viure.

Barcelona ha perdut població des de 1992, mentre que a Catalunya ha augmentat un 23%. El preu de l'habitatge ha crescut 5 vegades més que la inflació. 15 milions de turistes ens visiten cada any. La paraula gentrificació ha entrat en el nostre vocabulari habitual i cada dia hi ha més gent obligada a deixar el seu barri i la ciutat.

Les imatges que proposa Eugeni Gay Marín són un recorregut de fora cap a centre de la ciutat en el qual l'espectador transita metafòricament el canvi lent que va de la il·lusió per una ciutat millor a l'actual que està expulsant als seus habitants. Comença en espais naturals on no hi ha presència humana i acaba en els aparadors de Passeig de Gràcia, màxim exponent de la pèrdua d'identitat i comercialització.

Juga amb el llenguatge fotogràfic i les sensacions que percep l'espectador davant les fotografies. Comença amb imatges de paisatges horitzontals, clares, amb llums agradables i mitjançant una lenta transició arriba al final on les fotografies són verticals, confuses i expressament desagradables.
 
VISITES GUIADES EL 9 DE JULIOL 
 

Compartir