ESCÈNIC presenta: "BOIRA A LES ORELLES" de la Cia. PiratesTeatre (BDC)

Dimecres 6 d'octubre a les 19.30h

Preu: GRATUÏT AMB RESERVA PRÈVIA

Sinopsi

L’Enric, quan era petit, pensava que només els homes parlaven, perquè només els podia sentir a ells. Com que tan sols podia percebre els sons més greus, els tons aguts de les dones li passaven desapercebuts. Es convertien en boira, boira a les seves orelles, una teranyina on els sons es quedaven atrapats de tal manera que per a ell era impossible descodificar-los.

Fins que va complir els cinc anys, ningú no es va adonar que l’Enric, que va néixer el 1984, era sord. Ell, que pertanyia a una família de músics, no podia sentir la música perquè patia una sordesa del 97%. Però va aprendre a fer-ho, va aprendre a tocar el piano i a cantar i a llegir els llavis i a utilitzar els audiòfons... també es va fer arquitecte i va descobrir la seva passió pel teatre que el va portar a fer-se escenògraf i un dels membres de la companyia Els Pirates Teatre, que ja té dues dècades de vida i en la qual també milita la seva germana bessona, l'Anna, ballarina i coreògrafa.

La família de l’Enric va triar que fos un nen normal i un adult tan normal com ho poden ser la resta d’adults. I així, des de la normalitat, és com sempre s’ha relacionat amb els altres membres de la companyia que ara han decidit retre-li homenatge i explicar com és viure i conviure amb la sordesa en aquest espectacle que fuig de dramatismes (com l’Enric ha fet a la seva vida) i s’aproxima a la realitat de les persones sordes amb tendresa, humor i música.


La companyia

Els Pirates Teatre, que aplega un col·lectiu de 14 creadors de disciplines diferents, va néixer el 2001 i des de fa més de 7 anys, a més de crear espectacles, s’han fet càrrec de la gestió de la Sala Maldà. La companyia deu el seu nom al primer espectacle que va portar a escena, l’opereta Els Pirates de Gilbert i Sullivan, i en les seves propostes la música sempre té un paper molt important. Entre les seves creacions destaquen les adaptacions que han fet de textos de Shakespeare, com Les feres a partir de L’amansiment de la fúria, Nit de Reis i Somni d’una nit d’estiu; o de Molière, com La mascarada a partir del text El burgès gentilhome.

 

Fitxa artística

Dramatúrgia: Els Pirates Teatre i Míriam Escurriola

Intèrprets: Núria Cuyàs, Laura Pau/Laura Aubert i Lluna Pindado

Direcció: Adrià Aubert

Escenografia: Enric Romaní

Una producció d'El Maldà i Els Pirates Teatre

70 minuts

A partir de 12 anys

RESERVA D'ENTRADES AQUÍ A PARTIR DEL 29 DE SETEMBRE A LES 9 H DEL MATÍ

15 MINUTS ABANS DE L'ESPECTACLE S'ALLIBERARAN LES RESERVES QUE NO HAGIN RECOLLIT LA SEVA ENTRADA

Compartir