ESCÈNIC presenta: "ALHAYAT O LA SUMA DELS DIES" de la Cia. La Viciosa (BDC)

Divendres 5 de novembre a les 19.30h

Preu: GRATUÏT AMB RESERVA PRÈVIA

Sinopsi

Tres personatges i l’espera. L’eterna espera que pateixen els milers de refugiats després d’haver fet el viatge més llarg i difícil de les seves vides. L’espera eterna, sense informació, en un camp de refugiats.

La Júlia, voluntària, arriba a un camp de refugiats a Grècia i coneix en Hadi, un refugiat sirià. Comencen a comunicar-se amb una pissarra: paraules i dibuixos. Mig en català, mig en anglès, mig en àrab. S’entenen com si fossin amics de tota la vida. A aquesta complicitat s’hi afegeix la Samura, la germana d’en Hadi. La passió que comparteixen per la literatura es materialitza en un projecte per construir una biblioteca al camp.
Però construir una biblioteca enmig del no-res no és fàcil, necessitaran la col·laboració de totes les persones del camp –voluntaris, gestors i refugiats–, però els uns i els altres fa massa temps que no s’escolten.

Alhayat està inspirada en fets reals: d’una banda, la construcció de la biblioteca que va tenir lloc al camp de Lagadikia (Salònica, Grècia) l’estiu del 2016 i, de l’altra, l’experiència personal com a voluntàries de part de l’equip artístic d’Alhayat.

La peça parla de tot allò que passa mentre no es fa res: les converses, els jocs, els desitjos i les il·lusions. La por. La impotència i la incertesa. Però sobretot, de l’amistat i de persones que busquen la manera de fugir d’un lloc que només existeix per als que l’habiten.

L’espectacle ha rebut el Premi Nova Veu 2021 en els XXIII premis de la Crítica.


La companyia

La Viciosa neix de les ganes de descobrir un llenguatge artístic propi sorgit de les inquietuds artístiques i socials de les seves components. Pren el nom de La Viciosa perquè explicar històries i transmetre inquietuds es converteix en un vici: el de fer un teatre compromès amb el món que ens envolta, amb el joc, la poesia, la bellesa i el present.
La companyia, a més, s'apropia del terme viciosa que s’ha fet servir històricament per castigar les dones que sabien què volien i ho feien. Així, volen posar sobre la taula la importància de la diversitat cultural i les diferents realitats socials del món des d’una perspectiva de gènere. Volen crear debat i reflexió fent teatre, i aconseguir que aquests segueixin fora de la sala.

La Viciosa estrena el seu primer espectacle, ALHAYAT o la suma dels dies, al Teatre Maldà de Barcelona el gener del 2020, que rep el Premi Nova Veu 2021 en els XXIII premis de la Crítica.

Fitxa artística

Direcció: Aura Foguet

Dramatúrgia: Laia Foguet i Aura Foguet

Repartiment: Georgina Latre, Manar Taljo i Moha Amazian

Producció: Roser Tresserras

Escenografia: Alexandra Pallejà

Il·luminació: Èric Rufo

80 mins

A partir de 8 anys

RESERVA D'ENTRADES AQUÍ A PARTIR DEL 2 DE NOVEMBRE A LES 9 H DEL MATÍ

15 MINUTS ABANS DE L'ESPECTACLE S'ALLIBERARAN LES RESERVES QUE NO HAGIN RECOLLIT LA SEVA ENTRADA

Compartir