ESCÈNIC presenta: "VAN GOGH" de la Cia. Versus Teatre (BDC)

Divendres 19 de novembre a les 19.30h

Preu: GRATUïT AMB RESERVA PRÈVIA

Sinopsi

Qui no voldria perdre’s als camps de lliris o de gira-sols que va pintar Vincent Van Gogh, per passejar entre els camps de blat o entre les vinyes? A qui no li agradaria tornar a passejar la mirada pels cels estrellats o seure en una de les terrasses d’un dels petits cafès que va immortalitzar als seus quadres l’artista neerlandès, un dels més grans, a qui la seva passió artística va fer vorejar els camins de la bogeria?
Dels lliris, els gira-sols, els cels estrellats, l’art i la bogeria, de tot el que va ser important en la seva vida, Vincent Van Gogh (1853-1890) en va parlar al seu germà petit, en Theo, que també va ser el seu mecenes, en una correspondència que va perllongar-se durant anys i anys i que ens ha llegat més de mig miler de cartes, moltes d’aquestes recollides a Cartes a Theo. Aquest epistolari va servir a Ever Blanchet per construir aquesta obra de teatre, que centra la mirada en dos moments de la vida de l’artista: un episodi important en la seva bogeria, quan tenia 27 anys, la crisi de Borinage, i, deu anys després, unes hores abans de la seva mort, als 37 anys.
Ever Blanchet va escriure aquest text ja fa quasi dues dècades, i aquesta és la tercera vegada que es porta al teatre, encara que, aquesta vegada, amb una posada en escena molt especial, gràcies a la proposta de videoart de Nito Cilintano. Una posada en escena que proporciona a l’espectador una experiència immersiva, com si de veritat estigués a l’habitació que en Van Gogh va pintar o al camp de gira-sols que es va fer tan famós després de la seva mort. I si tres vegades ha vist la llum dels focus aquesta obra, aquesta és la segona que la interpreta l’actor sabadellenc Jaume Garcia Arija, que ja va interpretar el pintor l’any 2002. Tres anys després va reprendre el personatge Martí Peraferrer. En totes aquestes ocasions, Ever Blanchet, a més de l’autor del text, ha estat el director en col•laboració, com és marca de la companyia Versus Teatre, amb Maria Clausó. Aquesta parella va ser la responsable de la posada en escena del muntatge Els músics de Bremen, que vam veure durant el circuit de primavera del Barcelona Districte Cultural.


La companyia

LosinFormAlls és una companyia d'arts escèniques que representa un estil de vida basat en el moviment, l'humor i l'agitació social i que es mou en un lloc entre la dansa, el teatre i una cosa desconeguda. Els seus creadors, Fruta i Pere, són dos professionals de la improvisació, navalles suïsses multiusos, decatletes de l'art, amants de jugar amb els límits del que s'estableix i el políticament correcte, sempre disposats a descobrir el que el destí els ofereixi en cada creació, acció o intervenció.

 Fitxa artística

Autor: Ever Blanchet (Partint de "Cartes a Theo)

Traducció al català: Josep Maria Vidal

Interpretació: Jaume Garcia Arija

Direcció: Maria Clausó i Ever Blanchet

Videoart: Nito Cilintano

Espai i caracterització: Martina Buroni

Vestuari: Rafató Teatre

75 min

A partir de 12 anys

RESERVA D'ENTRADES AQUÍ A PARTIR DEL 15 DE NOVEMBRE A LES 9 H DEL MATÍ

15 MINUTS ABANS DE L'ESPECTACLE S'ALLIBERARAN LES RESERVES QUE NO HAGIN RECOLLIT LA SEVA ENTRADA

Compartir