"Bonito souvenir artesanal para regatear los estereotipos"
Exposició de pintura mural d'Agustín Santoyo

04/11/2021 > 25/11/2021
Preu: Entrada lliure

Inauguració dissabte 6 de novembre d'11 a 13.30 h

 

Agustín Santoyo (Morelos, México, 1985)

Nascut en Morelos, és llicenciat en Arts Visuals pel Centre Morelense de les Arts (CMA). El seu treball està influït per múltiples referents de la cultura popular, les artesanies, els tèxtils tradicionals i la cultura mediàtica. En les seves obres aconsegueix que tots aquests referents convergeixin mitjançant una estètica que es caracteritza per la repetició de formes, l'ús constant del color i l'ornament. Gaudeix trobar i col·leccionar objectes quotidians, intervenir-los i resignificar-los per a incloure'ls en nous contextos i generar altres experiències a través d'ells. Li interessa aconseguir que objectes, pintures i espais dialoguin transformant amb això la lògica d'un lloc i les pràctiques que es donen entorn d'aquest.

Ha presentat el seu treball en diferents espais, museus, Galerias i art públic tant a Mèxic com a Europa, compta amb 16 exposicions individuals, 18 col·lectives i 9 murals. De les quals es destaquen “Revòlver místic per a renéixer en la maternitat” amb la Secretaria de Cultura de Morelos en CUERNAVACA i en Centre Cívic Ca Vaig bastar de BARCELONA on convergeixen mes de 400piezas i 1500 metres en intervencions i murals. Així com “Potatge psicodèlic amb adreç de la casa”, “Somnis Humits d'una Bèstia Sagrada” i ”Cartografia per a recordar on pasturen els ponis”.

A estat Guanyador del Premi Acompliment de #SomosCreadores Chrysler 200 en 2015 i del “II Saló d'Arts visuals contemporani” Cuernavaca (Morelos) en 2010. També seleccionat en la XXIX trobada nacional d'Art Jove de Aguascalientes en 2009; en la Trobada Internacional de gravat de Monterrey (Nou León) en 2009; i en la trobada nacional de pintura contemporània del grup reforma, Art Club, Mèxic D.F en 2009 i 2010. Va ser dues vegades becari del Programa d'Estímuls a la Creació Artística del Fons Estatal per a la Cultura i les Arts (FOECA).

A més de ser creador també s'ha exercit durant 7 anys com a docent en el Centre Morelense de les Arts.,

Ha il·lustrat el llibre MOYOL NOHNO TSANI Parlar amb el cor de Poesia Nauha 2014 i el seu treball ha aparegut i il·lustrat catàlegs artístics, llibres i revistes com la Portada de llibre “Et recordes julia?” per a editorial Alfaguara, Revista Terra Endins editada per Conaculta, llibre il·lustrat monstres editat per la Cartonera 2015 i en els catàlegs d'Artistes com a Art viu del museu d'art modern de la CDMX, Trobada Nacional de Pintura Contemporani, Grup Reforma Art Club CDMX 2009 i 2010 i Trobada Internacional de Gravat 09, Nou Leon, Mèxic.

Les seves propostes són un reflex de les seves experiències personals, del contacte amb el seu context social i cultural immediat i d'un gran desig per explorar nous temes i suports, cerques que han trobat sortida a través del collage, la pintura, la instal·lació i la intervenció d'objectes i espais. Acostar-se a la seva obra és com acostar-se a una festa: és lúdica, dinàmica i està feta per a ser gaudida.

On: Sala d'exposicions

Compartir