EL DORADO presenta: Morenito hijo, cante José del Tomate, guitarra

Dijous 24 de febrer a les 19h

Preu: 12 € / gratuït per socis El Dorado

José Campos Cortés, Morenito Hijo, va néixer a la Línia de la Concepción el 1994. La seva família és de tradició musical d'artistes flamencs, on ha begut per a fer-se artista. El seu pare, Morenito de Illora; el seu avi, Juan Montoya.

Compta amb un bagatge artístic impressionant, ja ha recorregut tota Espanya, realitzat diferents recitals i va tenir la sort d'estar diversos mesos en el Tablao Flamenc El Cordovés de Barcelona, on va adquirir experiència cantant-li a totes les figures del ball flamenc. És integrant dels quadres flamencs dels balladors David Morales i El Pipa, i del guitarrista Tomatito. Avui mostra el seu art en els tablaos de Madrid i en festivals i penyes flamenques de tota Andalusia.

José Fernández, José del Tomate va néixer a Almeria en una família d'artistes. El seu pare, Tomatito, i el seu besavi, Miguel Fernández Cortés “El Tomate”, sobrenom que també va heretar el seu avi abans que ell, han estat per a ell una inspiració artística. Reconeix com a influències a Sabicas i Paco de Lucía, però sobretot qui més li ha marcat ha estat el seu oncle “el Niño Miguel”. “Des de molt petit a la meva casa he viscut en un ambient flamenc i les guitarres sempre han estat al meu voltant” diu José, que amb tan sols 13 anys va decidir seguir la tradició familiar. Després d'iniciar la seva carrera en importants actuacions del seu pare, tal com va ocórrer en la Biennal de Flamenc de Sevilla el 2010 i en la Catedral del Cante el 2011, presa l'alternativa en la Penya del Taranto, el mateix lloc on la va prendre el seu pare. Malgrat la seva curta edat, aquest jove artista està dotat d'una tècnica impressionant i un sentit del ritme i del compàs que se surten de l'habitual, facultats clarament heretades del seu progenitor i mentor, Tomatito, qui ha sabut transmetre-li els valors i coneixements necessaris per a poder avançar amb pas ferm en la professió. Ja ha participat en gires i esdeveniments importants i el 2018 va treure el seu primer treball discogràfic, Plaza Vieja.

Organitzador de l'activitat: El Dorado SFB

Compartir