"Ladakh, el petit Tibet" de Josep Blanch
Exposició de fotografies de Josep Blanch

01/02/2022 > 24/02/2022

Ladakh, que vol dir terra de passos elevats, és una regió que pertany a l'Índia i forma part del Caixmir, territori en permanent disputa militar entre l'Índia, Pakistan i la Xina. Ubicada en un altiplà dins de la cadena de l'Himàlaia, la de major altura dins del Caixmir, tot el territori es troba a més de 3.000 m d'altitud, amb passos de muntanya que superen els 5.700. De fet, Ladakh és un desert fred de gran altitud, ja que els Himàlaies creen una zona sense pluges, en evitar l'entrada a l'àrea dels núvols del monsó.

Ladakh, és anomenada el «Petit Tibet» pel seu aspecte geogràfic, la seva cultura autòctona i amb una llengua pròpia, a banda de l’anglès, el ladakhi, un dialecte tibetan. És habitat per una població d'ascendència indoària i tibetana. En el passat, Ladakh va tenir importància per la seva ubicació estratègica en un punt d'encreuament de diverses rutes comercials importants entre la Xina i Eur

oàsia. Una característica distintiva de la societat de Ladakh és l'elevat estatus i el grau d'emancipació que gaudeix la dona comparat amb el que posseeix en altres àrees rurals de l'Índia.

Pel que fa a la diversitat religiosa, la gran majoria dels ladakhis són budistes tibetans, seguida de musulmans xiïtes.

Aquest reportatge fotogràfic correspon al viatge que vaig fer l’any 2017, visitant bàsicament les valls del Indo i de Nubra arribant quasi fins a les fronteres de Pakistan i de la Xina, amb les limitacions imposades per les autoritats indies pels conflictes territorials i que intenta donar una visió personal de la diversitat social, cultural i religiosa que es viu en aquest apartat lloc del món que és Ladakh.

 

Inauguració dimarts 1 de febrer a les 19 h. Entrada lliure.

Compartir