KINÈTIC presenta: "Pupilas pintaban mis sábanas" de la Cia.Lalínea
Work in progress (Conferència performativa)

Divendres 20 de maig a les 19.30 h

Preu: Gratuït amb reserva prèvia

Espectacle dins del cicle Kinètic, convocatòria de suport a la creació de projectes escènics nous o en fase de desenvolupament.

 

Sinopsi:

Pupilas pintaban mis sábanas és una conferencia performativa composada per quatre quadres escènics que dibuixen les vides reals del Cheli, la Teresa, el Toni i l’Olga, quatre usuàries d’heroïna a la Barcelona dels anys 70-90. L’enregistrament de les entrevistes amb elles s’entrellaça a escena amb la veu i el cos de l’Erik, el seu metge, que s’endinsa en els seus universos a la recerca de possibles respostes a una pregunta: com gestionem el patiment?

El Cheli és el protagonista absent del primer quadre del projecte. Des dels 16 anys i fins ara, que en té 62, el Cheli ha consumit heroïna. El seu consum es va iniciar als anys 70, entre la nit de la Barcelona post-franquista i les excursions d’introspecció transcendental a la muntanya, empès pel desig de descobrir un nou món de llibertats que van acabar per embafar-lo. Tot i els problemes que ha patit durant tota la seva vida per les drogues, ell afirma que mai deixarà de consumir: encara que només sigui de tant en tant, sempre tindrà la necessitat d’embriagar-se. L’Erik dialoga amb el relat del Cheli des de l’escena, el qual emergeix d’una maqueta creada a partir de les vísceres de ràdios, cassets, despertadors i d’altres aparells electrònics de l’època: un mapa poètic del nou món contracultural que el Cheli va descobrir a partir del consum de drogues.


FITXA ARTÍSTICA

Idea original i dramatúrgia: Erik Forsberg (Metge del PADS - Creu Roja)

Direcció escènica: Úrsula Tenorio

Intèrpret: Erik Forsberg

Testimoni sonor: Cheli (Usuari del PADS - Creu Roja)

Disseny de l'espai escènic: Luci Valenzuela i Lalínea

Disseny de l'espai sonor: Sergio Camacho

Producció executiva: Rut Girona

Assessorament escènic: Carlota Subirós

Entitats col·laboradores: Creu Roja Catalunya, Programa d'atenció domiciliària a persones amb SIDA (PADS).

Col·laboren: Sara Morón, Mariano Romero, Eli López, Montse Alonso, Patrícia Colomera (equip PADS), Marta Torrens (Institut de neuropsquiatria i addiccions de l'Hospital del Mar), Josep Rovira (Energy Control), Dani Roca (CAS Baluard - CAP Raval Sud) i David Riaza (CAP Carles Riba).  

Suport a la creació: Nau Ivanow, CC Parc Sandaru (Kinètic), Beques Premis Barcelona 2020, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Coproducció: Antic Teatre i Lalínea.

 

 

Breu col·loqui postfunció amb la col·laboració de Dramàtiks Cia.

RESERVA D'ENTRADES AQUÍ A PARTIR DEL DILLUNS 16 DE MAIG A LES 9 h DEL MATÍ

15 MINUTS ABANS DE L'ESPECTACLE S'ALLIBERARAN LES RESERVES QUE NO HAGIN RECOLLIT LA SEVA ENTRADA

On: Sala Sandaru

Compartir