KINÈTIC 2023: SELECCIÓ
suport a la creació de projectes escènics

20/01/2023 > 19/05/2023
Preu: Taquilla inversa amb reserva prèvia

El Kinètic és una convocatòria de suport a la creació per contribuir al desenvolupament de projectes escènics. Un espai obert a creadors i creadores dins de l’àmbit de les arts escèniques que desenvolupin qualsevol disciplina amb voluntat de treball de qualitat, amb continuïtat, compromís i que vulguin portar a terme un projecte nou o desenvolupar-ne de ja existents.

 

Les obres que donaran contingut al proper Kinètic 2023 són:

 

20 de gener a les 19.30 h

"Un cos que dol" del la cia. Meconi

Un cos que dol navega pel cervell i l’ànima d’una parella de joves que es troba amb el dilema de decidir si tirar endavant, o no, un embaràs imprevist. Una parella de vora 30 anys, Ell i Ella. La seva realitat es veu interrompuda per un test d’embaràs positiu. Aquest fet desencadenarà totes les incerteses i les materialitzarà com mai fins al moment. Com si totes les preguntes sortissin ja d’aquell fetus, com si aquesta parella ja li posés veu, com si no volguessin escoltar-lo perquè no l’han decidit. Enmig de tants pensaments fugaços, només veuen una cosa clara: tenir-lo o avortar serà una decisió que els marcarà per sempre.

 

24 de març a les 19.30 h

"Estimada Mort" de Ruth Estrada amb la Cia. Trapananda

La Celest és una dona gran que acaba de perdre el seu marit i que aparentment i davant la sorpresa dels altres no mostra cap tipus d'aflicció per la pèrdua que acaba de viure.

Paral·lelament la Paula espera a casa seva l’arribada del Marc, un noi que ha conegut fa molt poc. Tot i que el noi està convençut que la Paula l’ha convidat al pis perquè li faci una pàgina web, el vertader motiu pel qual la Paula ha proposat la trobada és un altre: en Marc és totalment idèntic al germà de la Paula, en Pol, que va morir fa 6 mesos.

 

14 d'abril a les 19.30 h

"EkXina" de la Cia. Adrián Vega

EkXina, agafa la primera síl·laba de les ciutats d'origen dels dos  creadors: Ekaterimburgo (Rússia) i Xixón (Gijón), finalment sumen l'última síl·laba de Barcelona, la seva ciutat de destí.

El propòsit del projecte és investigar sobre les sendes de les arrels, la migració cap a una altra ciutat, i sobre les maneres en què totes dues cultures poden dialogar entre si.

 

19 de maig a les 19.30 h

"NIDOS para un morar nómada" de la Cia. EscenaSalvajes 

NIDOS para un morar nómada/ NIUS per a un habitar nòmada, narra el desplaçament d'un grup humà que deixa enrere el seu territori de naixement. És una història migratòria que representa l'èxode de persones obligades a abandonar les seves llars. Buscant nius o refugis en el seu caminar, com a metàfora de la "terra promesa", trobaran objectes i persones, que faran el seu viatge transformador. Quant temps es necessita per a estar immòbil?

 

On: Sala Sandaru

Compartir