CONTRASONET DEL CAMP NOU
DEL 3 D’OCTUBRE AL 18 DE NOVEMBRE

Autor: Albert Gusi

El projecte gira al voltant del poema “Contrasonet del Camp Nou”, de Pere Quart, un dels dos poemes esportius de Pere Quart. Dins l’espai expositiu hi treballarem el poema de manera textual i visual. “Passarem” el poema de Pere Quart per les “mans” de la intel·ligència artificial i n’extraurem les imatges que la computació contemporània fa de cada vers. Aquestes imatges seran inèdites i úniques i es contrastaran amb la lectura del poema per part de màquines. Repartirem al centre i per bars i botigues, versos o fragments punyents del poema de Pere Quart. Així, al barri tindrem aparadors i balcons amb frases com: “Atletes d’oficina”, “Gladiadors de bar”, “Laietà ventrellut”, “Bípedes de ment fogosa”, “carn racional”...

 

OBERTURA DE L'EXPOSICIÓ

Dilluns 3 d'octubre a les 18.00 h

 

ACCIONS PARTICIPATIVES

Dissabte 5 de novembre a les 12.00 h

Amb el poema de Pere Quart imprès en una lona, sortirem del centre cívic i portarem el poema al Camp Nou, on el recitarem plegats i amb il·lusió. El poble retorna al club un poema que és crític amb el futbol i el club. De manera subtil i amb sentiment, la ciutadania respon des d’un poema a la invasió que pateix el barri cada vegada que hi ha un partit.

 

VISITA GUIADA PER L’IES PEDRALBES

Divendres 21 d'octubre a les 9.30 h

Es llegirà el poema del poeta Joan Oliver “Pere Quart”. Introduirem entre tots i totes paraules claus que hagin sentit del poema en un programa d’intel·ligència artificial per obtenir-ne una lectura original i actualitzada. Contrastarem les imatges extretes per les màquines amb el poema de Pere Quart.

Compartir