RESONARE: CONCERT "VOX HARMONICA ENSEMBLE"

16/11/2019 > 17/09/2019
Preu: Gratuït

RESONARE: VOX HARMONICA ENSEMBLE

amb l'espectacle VISCA EL RENAIXEMENT!

Ensalades i cançons del segle XVI a la Corona d’Aragó

Dissabte 16 de novembre a les 17.30 h.

Intèrprets i instrument:
Anaïs Oliveras, soprano
Mariona Llobera, alto
Ferran Mitjans, tenor
Antonio Fajardo, baix
Carles Blanch, guitarra

Duració aproximada: 1h

VOX HARMONICA ENSEMBLE: https://voxharmonica.wixsite.com/voxh

VOX HARMONICA és un ensemble vocal per a la interpretació de la música antiga dels segles XVI i XVII. La seva vocació és la de fer una relectura de les grans obres vocals amb una predilecció especial pel Renaixement tardà i el Barroc primerenc. L’ensemble, fundat a Barcelona el juny de 2015, neix de la necessitat dels seus joves impulsors Antonio Fajardo, Mariona Llobera I Anaïs Oliveras d’oferir programes musicals originals, amb peces rarament escoltades en aquest format.
Els components de VOX HARMONICA tenen un camí ampli i reconegut en la interpretació d’aquest repertori amb d’altres grups musicals de renom internacional i la voluntat d’oferir amb aquest nou ensemble allò après de mestres com Jordi Savall, Mara Galassi, Skip Sempé, Mireia Barrera o Björn Schmelzer. Les composicions de Monteverdi i Frescobaldi, però també de Palestrina i Victoria, són el seu camp de joc natural. Les seves interpretacions ofereixen per una banda la puresa d’afinació i precisió que exigeix el cant polifònic renaixentista i per l’altra el virtuosisme vocal inherent a les obres del primer Barroc.
VOX HARMONICA desplega les veus sense oblidar la preeminència de la paraula sobre la música alhora tenint en compte la importància de la pràctica improvisatòria i la llibertat d’instrumentació i repartiment de veus que l’època permetia, lluny encara de l’academicisme de conservatori a què ens veiem obligats quan interpretem una partitura dels compositors a partir del segle XIX. Així, deixem de banda el metrònom per conduir la velocitat del cant segons ho requereix el sentiment expressat per les paraules, ara més lent, ara irregular, ara sobtadament accelerant.
Les interpretacions de VOX HARMONICA defugen la monotonia interpretativa per seduir allargant les dissonàncies, gaudint d’ornaments emfàtics i jugant a repartir la melodia entre les veus. Exploració i estudi tant dels tractats dels grans compositors dels inicis de l’Era Moderna com dels sentiments i de les passions humanes.

Organitzador de l'activitat: Centre Cívic Sant Martí
Edat: totes

On: Església de Sant Martí de Provençals
Adreça: Plaça Ignasi Juliol

Web: barcelona.cat/ccsantmarti
Telèfon: 932565760
Email: informacio@ccsantmarti.net

Annexes

Cartell

Compartir