Petita proposta de Mandales amb elements naturals

mandala amb peces naturals

Famílies, aquesta setmana com a Petita Proposta us animem a fer un dibuix amb elements naturals.

 

Es tracta de sortir amb un cistell de casa i recollir branquetes, fulles, flors que trobeu. Després amb aquest materials o al mateix parc, podeu clasificar-los, cosa que encanta als infants i distribuir-los tot jugant com qui fa construccions o pinta.

 

Us caldrà:

 

  • Un cistell
  • Un parc a la vora de casa
  • Una base on dibuixar: pot ser una cartolina, una taula, la gespa del parc…
  • Estones de dibuix i de fer vosaltres i el vostre infant

 

Com?

Un cop feta la tasca de recollida i classificació podeu proposar als infants a fer un cercle amb unes branques i envoltar-les de fulles, i potser, marcar els 4 eixos amb 4 pedretes, i després entre aquestes pedretes posar uns trossets d’escorça, i així, jugant al mirall, fer amb els vostres infants. Si ho feu al parc pot ser molt bonic però també a casa amb una música relaxant i acollidora.

Poden ser molt complexos i també molt simples. Pedretes, pinyes, flors, fulles,  ...

 

Més:

Mandala significa cercle. I a través de la creació d'aquestes formes els infants treballen la simetria i la composició. També amb la pràctica s’aconsegueix harmonia i tranquil·litat per a qui fa i per a qui observa, són unes bones activitats per agafar el son, o fer abans d’un àpat. Us animem a que proveu què passa quan dibuixeu amb els vostres infants aquestes formes boniques, senzilles, entretingudes i beneficioses d’aprendre a desconnectar la ment durant un temps, mantenint-nos en el moment present, que tant ens cal als adults.

 

 

Si us animeu, ara que els parcs estan de regal,  envieu-nos alguna fotografia! ( al ccsarria@qsl.cat o per instagram al @ccsarria) 

Compartir