Què és el Figues i Flors?

Al Centre Cívic hem fundat una comissió per donar un espai a la producció de les dones dins la nostra programació amb unes propostes reflexives i de recuperació i valoració de la feina i el pensament de les dones, de les de fa un segle, les de fa 20 anys, 800 o 4 dies:

Al 2019 amb la comissió de Figues i Flors vam fer una instal·lació a la casa anomenada Femení Lliure en la que vam posar nom de dones a totes les sales del Centre Cívic reconeixent genealogia femenina i el que han aportat moltes que ens han precedit, lligant la dona i el que es fa a cada sala, va ser genial fer tallers i activitats a la sala Carla Lonzi, a la Trisha Brown, a la Emmy Pickler...

Al 2020 pel mesos de febrer i març vam voler donar un espai a la producció de les dones, parant atenció al cos a les Jornades Figues i Flors amb una xerrada sobre Menstruació Sostenible, un espai d'intercanvi d'esqueixos i dues exposicions.

Al 2021 des de la comissió del Centre Cívic Sarrià de Figues i Flors ens vam interrogar sobre la força de les dones: la nostra, la d’una, la de dos, la de moltes, la de l’altra i la de la que tinc al davant. I vam dedicar algunes accions a reflexionar sobre aquesta força: a on la posem, com funciona, d'on neix i com i què sosté.

Aquest 2022, les jornades de Figues i Flors estan dedicades a les bondats de cuidar-se cada dia que hem heretat de les àvies, de les mares, dels pares, dels avis, d’una veïna, i de la pròpia experiènciaLa bondat d’un bon brou, o unes herbetes, les bondats de no anar amb els peus descalços i la d’anar-hi, la del mar i la del sol, la d’al tant senzill i de vegades difícil com descansar i parar, o la d’un bany d’aigua calenta després d’un ruixat. Per ella fem aquest brindis: Salut i bruixes! Perquè hi ha més salut disponible de la que ens pensem i està bé no perdre’n la memòria! 

Salut, figues i flors!

Compartir