Alta tecnologia travesti

01/04/2022 > 30/04/2022

Per a aquesta ocasió l’artista Rubén Antón ens presenta per primera vegada aquesta col·lecció única de 16 retrats vectorials que enalteixen la memòria històrica d’artistes trans, de gran influència dins i fora de la nostra comunitat artística, i promou la lluita per una Llei integral trans més que necessària.

Aquesta exposició celebra l’Alta tecnologia travestí i ret homenatge a la trajectòria artística de personatges com Dolly Van Doll, empresària i creadora dels espectacles de la Belle Époque de València i Barcelona.
Bibi Andersen com a actriu i súper vedette de l’època daurada dels music-halls i cabarets. Elsa Ruiz com youtuber, humorista i monologuista. Carla Antonelli com la primera i única diputada trans espanyola de 2011 a 2021. Yani Forner com la primera dona trans a protagonitzar una pel·lícula al cinema espanyol. Nico Elsker com a actor de burlesque. Valeria Vegas com a periodista i escriptora.

Amanda Araújo com performer i poeta visual migranta des de la nuesa i reafirmació del cos trans. Coccinelle com vedette parisenc des dels anys 1950s fins als 1990s; a més és la primera persona trans que té un carrer amb el seu nom a Europa La Promenade de Coccinelle a París, des de 2017. Amanda Lear com musa de Dalí des de l’escena artística dels 60s i 70s. Daniela Santiago com a actriu i model internacional. Dana International com la primera i única dona trans que va guanyar el festival d’Eurovisió i Translocura com a cantant ravalera que en les seves lletres planta cara als rols de gènere, el consum de drogues i la heteronorma des de la dissidència.

A més, aquesta mostra inclou noves incorporacions a la col·lecció amb els retrats d’Eva Pérez de los Cobos, vedette que va protagonitzar la cinta ‘Vestida de azul’ en 1983, sent la primera pel·lícula documental que arriba als cinemes d’Espanya mostrant la vida de 6 identitats trans. Candy Darling com actriu icònica al Nova York dels 70s. Musa d’Andy Warhol, David Bowie o Lou Reed, que es va inspirar en ella per a compondre diverses cançons. I l’artista plàstica Lorenza Böttner, que va fer de la seva vida i obra una crítica aguda contra la doble discriminació a la qual són sotmeses les persones trans i a més, funcionalment diverses, ja que pintava les seves obres amb els peus.

“Con esta exposición quiero rendir homenaje a todas las artistas trans que a través de su vida y arte no solo han visibilizado históricamente todas las siglas del colectivo lgtbiq+ , también han demostrado al mundo que hay que ser una gran artista y tener mucho talento par a encontrarse a si misma, sobrevivir y ser feliz en este mundo feroz y carente de empatía. sin duda sois de otro planeta, la tierra no os merece”. Gracias. Rubén antón

@ruben_anton

Compartir