Passejades per la Barcelona més desconeguda
Dijous, de 17 a 19 h

CC0 - Imatge d'Alfons Taekema a Unsplash

Dijous
De 17 h a 19 h

01/10/2020 > 05/11/2020
Preu: 51,11€

Durant aquest curs passejarem per la Barcelona més desconeguda, aquella que no apareix a les guies i que sovint passa desapercebuda. A través de 6 rutes temàtiques, descobrirem els racons secrets de la ciutat antiga, ens endinsarem per algun dels barris més autèntics, reviurem alguns dels moments històrics més decisius i, fins i tot, gaudirem de paisatges insòlits amb vistes espectaculars. Totes les Barcelones que fan de Barcelona una ciutat fascinant us esperen!

 

1ª sessió: Secrets del Born: Santa Maria del Mar i el seu entorn

Data: 1 d’octubre a les 17h

Descobrirem els secrets dels espais més amagats del Born, un dels barris més fascinants del Casc Antic. Visitarem la magnífica Basílica de Santa Maria del Mar, passejarem pels carrerons del Born tot deixant-nos endur per la bellesa dels palaus medievals i els vestigis que conserven encara l’encant de temps passats, mentre escoltem històries apassionants i curioses que s’amaguen rere les pedres.

 

2ª sessió: La vila de Gràcia

Data: 8 d’octubre a les 17h

Amb aquest itinerari ens endinsarem en un dels barris més carismàtics de Barcelona. Tot recorrent les seves places i carrerons encantadors, descobrirem les històries que des de temps remots han anat forjant el present de la vila, així com els episodis que temps enrere la van convertir en una de les viles més revolucionàries.

 

3ª sessió: Més enllà del Passeig de Gràcia: l’Eixample més desconegut

Data: 15 d’octubre a les 17h

A l’Eixample Dret s’hi troben joies amagades que, malgrat no gaudir de la popularitat del Quadrat d’Or, competeixen en bellesa. Amb aquest itinerari descobrirem botigues modernistes que han conservat el seu encant, esglésies viatgeres i construccions magnífiques d’entre el fascinant entramat de carrers que Ildelfons Cerdà va idear ja fa més de 150 anys.

 

4ª sessió: Pinzellades del Raval

Data: 22 d’octubre a les 17h

El Raval de Barcelona és un dels barris més atractius i controvertits de Barcelona. Amb aquesta passejada descobrirem el passat del Raval, on els marginats i els convents n’eren els protagonistes, i entendrem l’evolució que ha experimentat amb el pas del temps i que l’ha convertit en un dels barris més cosmopolites de la ciutat.

 

5ª sessió: La Guerra Civil: Barcelona sota les bombes

Data: 29 d’octubre a les 17h

En esdevenir un punt estratègic, Barcelona fou desafortunadament un objectiu prioritari dels bombardejos aeris i navals. Amb aquest itinerari reviurem els principals escenaris de la Guerra Civil, alguns gairebé intactes, a partir de testimonis que ens ajuden a entendre com era el dia a dia dels barcelonins sota l’amenaça de la fam i les bombes.

 

6ª sessió: El Poblenou: del Manchester català al 22@

Data: 5 de novembre a les 17h

Farem un passeig pel centre neuràlgic del Poblenou per conèixer els seus orígens industrials i espais més emblemàtics. Descobrirem algunes de les fàbriques que han sobreviscut a la gran transformació que ha experimentat aquest espai que conviuen amb les obres arquitectòniques més avantguardistes.

A càrrec d'Alba Casaramona

Inscripcions (a partir del 7 de setembre): https://ccvazquezmontalban.inscripcionscc.com/

Inici d'inscripció: 07/09/2020

Compartir