Exposició "Dones grans. Grans dones"
Del 2 al 28 de març

02/03/2023 > 28/03/2023
Preu: Gratuït

Visibilitzar, empatitzar i reivindicar el Dia de la dona és una necessitat, però amb aquesta exposició volem focalitzar-nos en la identitat pròpia de les dones grans, trencant els clixés entorn el que significa envellir per a les dones.

Aquesta exposició trenca clixés sobre el que significa envellir per a les dones, en desmunta els tòpics i reivindica que les veus femenines de totes les edats siguin escoltades i reconegudes.

Ser dona i fer-se gran d'un manera autònoma, sana i equilibrada és una tasca complexa. Les imatges de les dones grans d'altres temps queden lluny de la diversitat de models de dones grans d'avui en dia, la varietat de projectes personals i col·lectius que protagonitzen. Mai com ara hi ha hagut tantes dones grans tan preparades, amb tanta energia, amb un bagatge tan gran i amb tants anys per endavant.

La mostra està inspirada en el llibre "Demà més. Dones, vides i temps" (col·lecció Quaderns de l'Institut, 8), d'Anna Freixas, i té com a objectiu aconseguir que les reflexions que conté siguin útils per aconseguir que les dones puguin envellir amb més qualitat de vida i amb un desenvolupament cada cop més lliure de la seva identitat pròpia.

 

A càrrec de l’Institut Català de la Dona.

Amb motiu del Dia mundial de les dones.

 

Compartir