IVÁN SÁEZ
VILA SONS

19/04/2020 > 31/07/2020

L’Iván Sáez Vigalondo és natural de Miranda d’Ebre.

Definit com un dels saxos barítons de referència estatal i internacional, es va graduar obtenint la llicenciatura en Grau Superior de Saxo Jazz al 2014, al Conservatori Superior de Navarra “Pablo Sarasate”, obtenint una matriculació d’excel·lent.

També es va formar com a tècnic de so a l’Escola Superior de Comunicació, Imatge i So. CEV a Madrid. I va estudiar Saxo Clàssic en el Conservatori de Miranda d’Ebre i Conservatori de Vitòria "Jesús Guridi". A més d’assistir a multitud de cursos, classes particulars, màsterclas i seminaris per completar la seva formació i per satisfer també la seva curiositat artística.

Professionalment ha treballat a Vitòria, Madrid i fent gires internacionals. Podem destacar la composició original encarregada per a la BSO teatral “La vida en el teatro”. Estrena del Cercle de Belles Artes Madrid, estudis RTVE. Paper principal per Saturnino García, nomenada amb un premi Goya.

 Ha realitzat diferents col·laboracions per televisió a nivell nacional col·laborant en programes musicals com “La Otra”, o “Antena 3”. També ha col·laborat en sèries televisives com instrumentista a “Al Salir de Clase” o “Policias”. Com instrumentista per a programes com “Música sí”, “En Familia”, “Grandes de la Copla”, “Noche de Fiesta”.

I també ha treballat en espectacles musicals tant a nivell nacional com internacional. Desde 1990 actua per a  formacions musicals populars i de jazz locals, de la mà del seu pare el baterista Félix Sáez. Destaquem també la seva participació a l’Espectacle llatí “ Montesblancos” per a la línia de creuers Viking Line per el Mar Bàltic. Girant aquest mateix espectacle per Finlàndia i Suècia.

Ha actuat a Festivals de Jazz nacionals i internacionals, com Festival el Festival Internacional de Reus y Festival Internacional Dixieland de Tarragona, entre d’altres. A Auditoris, com l’Auditori de Barcelona o el Pau Casals del Vendrell. També a multitut de cicles de jazz com poden ser, el Cicle de Jazz de Cambrils, la Mostra de Jazz de Tortosa i el Mercat de Música Viva de Vic.

I ha treballat amb infinitat de Grups de Jazz. Habitualment treballa amb Angie Rodríguez & Iván Sáez Quartet; amb la formació musical “Artrio”; forma part del octet experimental LNM Jazz Collective y de la Tenora & Big Band conduïda per Esteve Molero; també ha realitzat la producció del septet ( ( S E I S M I C ), col·labora amb Angie Rodríguez i Elisabet Raspall...entre molts altres!

Des de 2015 fins al dia d'avui, es professor i director de saxo, combo, improvisació i recolzament teòric, de la Sala de música de Atelier de la Veu, a Reus.

L’Iván va actuar al cicle REFRESCA'T en dos ocasions, l’estiu de 2015 amb el grup de jazz Mullibakers, encara recordem la calidesa del seu saxo i la gran actuació que van fer, que va acompanyar durant una calorosa tarda d’estiu a un públic entregat al jazz i a la bona música.

Uns anys després l’estiu del 2017 va acturar amb Angie Rodríguez Trío, encara recordem la veu espectacular de l’Angie, va ser una actuació que molts recordaran per la qualitat instrumental i vocal del grup.

Iván gràcies per el teu talent espectacular al saxo baríton, gràcies per la teva calidesa humana, per ser tant proper i fer sempre les coses tant fàcils. És un luxe immens haver tingut artistes de la teva talla al nostre centre.

Gràcies per deixar-nos compartir la teva música!.

Aquí us deixem uns vídeos del seu últim treball amb SEISMIC:

https://www.youtube.com/watch?v=3rGynGuzJv0

https://www.youtube.com/watch?v=OWgN9aKHN4Q

 

Compartir