ARTEMÍSIA GENTILESCHI I ALTRES ARTISTES. Sé qui vull ser.
Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les dones

Dimecres
De 18 a 19.30 h

25/11/2020
Preu: Gratuït

En el Dia Internacional per l'eliminació de la Violència vers les Dones, volem recordar la figura d'Artemísia Gentileschi, una pintora italiana que va pertànyer a l'escola de Caravaggio i va ser considerada una de les artistes més influents del segle XVII.

Artista, mare, dona de negocis i, sobretot, una persona molt conscient de la seva vàlua i de la seva professionalitat que va reivindicar el paper de la dona a l'art en una època en la qual els moviments del feminisme internacional quedaven encara molt llunyans.

Artemísia va patir molt durant la seva joventut perquè va ser víctima d'una violació per part del seu mestre, al qual va denunciar als tribunals de la Roma del Papa Pablo V, confrontant-se a un procés llarg i, a vegades, humiliant, i que va constituir el primer procés de la història per violència vers una dona. Així i tot, Artemísia fou una dona forta i va saber recuperar-se, gràcies a la seva passió per la pintura, representant a dones fortes i empoderades i subvertint els codis pictòrics aplicats fins aleshores.

A partir de la figura d'Artemísia, realitzarem un recorregut cap a aquelles manifestacions de l'art modern i contemporani impulsades pels moviments feministes del segle XX, i descobrirem l'obra d'altres artistes que han dedicat els seus esforços en la lluita contra la violència de gènere.

 

Xerrada Online a càrrec de Maria Concetta

Cal inscripció prèvia a https://vflorida.inscripcionscc.com/ a partir del 9 de novembre. En cas de no poder assistir-hi, si us plau, comunica-ho per telèfon al 93 254 62 65 o per correu electrònic a ccvilaflorida@qsl.cat

 

Inici d'inscripció: 09/11/2020
Fi d'inscripció: 25/11/2020

Compartir