Projecte RADARS

QUÈ ÉS EL PROJECTE RADARS?

Radars és un projecte comunitari impulsat per Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona per pal·liar els efectes de la soledat no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans.

Treballem conjuntament amb els veïns i veïnes, comerços, farmàcies, persones voluntàries, entitats i equipaments, amb l’objectiu de transformar els barris en comunitats humanes, segures, participatives i solidàries.

COM FUNCIONA?

Radars s’articula mitjançant la creació d’una xarxa de barri que compta amb diversos espais de participació. La base d’aquesta xarxa la formen els radars, veïns i veïnes, comerços i farmàcies del barri que, amb una mirada sensible i respectuosa, estan atents a la dinàmica diària de les persones grans del seu entorn i si detecten algun canvi important es posen en contacte amb Radars. En aquesta detecció s’impliquen també els centres de salut del barri.

Un cop informats, des de Serveis Socials es valora si cal intervenir-hi o no. Per pal·liar el sentiment de soledat d’aquestes persones, els voluntaris i voluntàries de la Plataforma de seguiment telefònic de Radars les truquen de forma periòdica i hi estableixen una relació de confiança, que serà un primer pas per promoure la seva vinculació al territori. Aquesta tasca es complementa amb la coordinació entre diferents recursos i entitats (casals, centres cívics, entitats de voluntariat, etc.) i amb la creació de noves iniciatives comunitàries que contribueixin a la inclusió de les persones grans al seu entorn més proper.

COM PARTICIPAR-HI?

Si ets una persona gran

Vius sola o acompanyada d’una altra persona gran i us sentiu soles?

Vius amb algú que està en situació de dependència?

Vols enriquir les teves relacions personals?

  • Truca’ns al 932 915 884. Horari: de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 h, i dimarts i dijous també de 15 a 18.30 h.  
  • Escriu-nos a radarsgentgran@bcn.cat
  • Apropa’t al teu centre de Serveis Socials i pregunta
  • Demana informació al teu Centre d’Atenció Primària (CAP)

 

Annexes

EL PREGONER

Compartir