Qui som
L'equipament

Vil·la Urània és un equipament municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi que vol esdevenir un referent del barri del Putxet i el Farró. Un espai de cultura amb caràcter intergeneracional i una àmplia diversitat d’interessos i temàtiques, amb programació participativa i oberta a tothom, on la funció de les entitats veïnals hi té un paper cabdal. Vil·la Urània neix, doncs, amb la intenció d’implementar un nou model de gestió compartida a la ciutat des de l’acció de l’administració pública, l’equip tècnic professional i la Federació d’Entitats de Vil·la Urània.

El llegat de Josep Comas i Solà

Josep Comas i Solà (1868-1937) va ser un astrònom i divulgador científic barceloní. Pioner de l'astronomia moderna, va realitzar moltes de les seves observacions des del seu domicili, a Vil·la Urània. En morir, va llegar aquest edifici a la ciutat de Barcelona demanant expressament que es fes servir com a "observatori popular, grup escolar o institució cultural".

Espai familiar, casal infantil, centre cívic

A Vil·la Urània s’hi troba un espai familiar La Saleta per infants de 0 a 3 anys, un casal infantil per infants de 4 a 12 anys i un centre cívic amb tallers per adults i activitats per a totes les edats. A més a més, aquest equipament desenvolupa dos projectes singulars, l'un que gira al voltant de la divulgació científica, conforme al llegat de Josep Comas i Solà, i l’altre, La Galeria Urània, que promou l’art tèxtil & craft.

 

Segueix-nos a:

    

 

 

Compartir