Setmana de la Ciència
Activitats de divulgació científica

10/11/2018 > 17/11/2018
Preu: Gratuït (cal inscriure's online)

Coincidint amb la 23a Setmana de la Ciència podreu gaudir de diverses activitats de divulgació científica per a tots els públics a la Vil·la Urània. La setmana acabarà amb la cloenda de l’any Feynman amb un seguit d’activitats entorn la figura d’aquest prestigiós físic.

 

- Dissabte 10 de novembre a les 11 i a les 18 h 

Visita guiada a l'Espai Expositiu Josep Comas i Solà.
Vine a conèixer la vida i l'obra d'aquest il·lustre astrònom i divulgador científic barceloní.
Activitat per públic adult.

Visita a les 11 h:[Inscripció online AQUÍ]

Visita a les 18 h: [Inscripció online AQUÍ]

 

 - Dilluns 12 de novembre a les 19 h
Cervell i música.
Tan sols unes notes conegudes, una cançó lenta o una cançó ràpida... la música té múltiples efectes en el nostre cervell, però també en la resta del cos (com per exemple el sistema immunitari). En aquesta xerrada veurem que molts d’aquests efectes són beneficiosos pel nostre organisme, ja siguem nens, adults o ancians. A càrrec de l'Associació Quadrivium.
Activitat per públic adult. 

[Inscripció online AQUÍ]

 

- Dimarts 13 de novembre a les 18.15 h
Xerrada/Taller: Descobrint la ciència
Us heu preguntat com pensen els nadons? Com aprenen les primeres paraules? Com perceben el llenguatge? A partir del debat i l’intercanvi d’opinions es presentaran els resultats de la recerca científica més actual envers el desenvolupament cognitiu dels més petits i s’exposaran recursos que ens permetin participar de forma activa en el seu, i alhora nostre, aprenentatge. En col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra.
Activitat per públic adult. 

[Inscripció online AQUÍ]

 

- Dijous 15 de novembre a les 18 h
Ruta: Històries de Ciència a Gràcia i Sant Gervasi
Les vil·les de Gràcia i Sant Gervasi de Cassoles s'han anat transformant de poblacions eminenment agrícoles a zones comercials i residencials. Durant aquest procés han estat testimoni de petits i grans esdeveniments científics, tecnològics i mèdics: un químic de renom que va patir exili i presó, un taller de rellotges suïssos que encara funcionen, un lingüista esotèric, una clínica per les classes altes, la redacció de la primera llei de l'avortament de l'Estat espanyol, el descobriment d'asteroides i planetes... Vine a conèixer Gràcia i Sant Gervasi amb ulls de Ciència! Punt de trobada: Vil·la Urània. A càrrec de Històries de Ciència.
Activitat per públic adult. 

[Inscripció online AQUÍ] 

 
- Divendres, 16 de novembre, a les 17.30 h
Diverdivendres: Circuït científic del medi ambient
Heu participat mai en un circuït científic? Us proposem un conjunt d'estacions on podreu divertir-vos, experimentar i jugar amb la resta de participants fent diferents experiments científics! Activitat per infants de 3 a 8 anys amb adult acompanyant. 
[Inscripció presencial el mateix divendres a partir de les 17 h]

 

- Dissabte 17 de novembre a les 11 h 
Les cares de Feynman: Un Nobel diferent
"Un fantàstic físic vist per un simple químic".(Dr.Claudi Mans) 11-1125h. Recorregut històric del Fantàstic Físic Feynman. Tot un personatge i un científic excepcional, que va participar al projecte Manhattan i que és una figura clau a la història de la física i de la quàntica, per la que va rebre el premi nobel al 1965.
"Al ritme de la física quàntica" (Dra. Federica Beduini (ICFO) 1125-1150h. Introduirem alguns conceptes de física quàntica parlant de bongos, que eren una de les seves passions. Ens endinsarem en els sistemes optomecànics (que són com mini-bongos) i d’ordinadors quàntic (dels quals Feynman és un visionari i que ja són una realitat).
"Nanomaquinas, nanomotores y nanofármacos el principio de un viaje alucinante" (Dra. Julia Lorenzo (IBB-UAB) 1150-1215 y describo lo que hay y lo comparo con la ficcion de lo que la gente cree que hay o podria llegar a haber... 
'Mister Feynman: el científic sense fórmules'. (Dr. Guillermo Ors-Gil) 1215-1240. Richard Feynman amant de la cultura científica, heroi de novel·les gràfiques, creuat d'integritat, assessor de generacions futures, expert en bongos, pintor - va ser un artista semi-secret sorprenentment dotat. Avui parlarem d’ un científic diferent, un científic al que no le calien fórmules, ell les pintava i imaginava.
Activitat per públic adult. 

[Inscripció online AQUÍ]


- Dissabte 17 de novembre a les 11 h  
Vine a jugar al nanomón!
Vine a experimentar en primera persona què és la nanotecnologia i descobreix tots els racons on s'amaga! En col·laboració amb Espai Nano - ACCC. A càrrec de: l'Institut Mercè Rodoreda. Activitat per a públic familiar. 

[Inscripció online AQUÍ]


- Dissabte 17 de novembre a les 10.30 h
Les Cúpules de Leonardo
T'atreveixes a construir figures gegants en tres dimensions? A càrrec d' Explorium.
Activitat per a públic familiar. 

[Inscripció online AQUÍ]

 

- Dissabte 17 de novembre a les 13 h
Espectacle: Nanomàgic
Què passa quan la ciència i la màgia treballen juntes? Vine a descobrir-ho en aquest espectacle per a totes les edats. A càrrec de la Companyia Javier Villena. 
Activitat per a públic familiar.

[Inscripció online AQUÍ]

 

 

On: Centre Cívic Vil·la Urània
Adreça: c/ Saragossa, 29

Telèfon: 937061295
Email: informacio@vilaurania.net

Compartir