Teatre i ciència: Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram
Divulgació científica

Foto de: Madameduchatelet

Dissabte
De 18 a 19 h

08/02/2020
Preu: Gratuït (Cal inscriure's en línia)

Des de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) oferim una lectura teatralitzada, creada, escrita i interpretada per personal del propi centre, que explica la història de dones científiques de diferents èpoques.

Marie Sklodowska Curie és sens dubte la científica més reconeguda de la història de la química, de la ciència en general i possiblement l’única coneguda per a molta gent. No obstant, hi ha hagut molts casos de dones d’un talent extraordinari que han quedat eclipsades pels homes que tenien al seu voltant. En aquesta lectura teatralitzada, Émilie du Châtelet, científica i “salonnière” del segle XVIII, rebrà algunes d'aquestes dones sàvies de diferents èpoques. Passaran pel seu saló: Hipàtia d’Alexandria, Trota de Salerno, Beatriu de Pinós, Sibylla Merian, Ada Lovelace, Nettie Stevens, Rosalind Franklin, Vera Rubin, i Margarita Salas. La Hildegarda von Bingen posarà música a l'espectacle. Aquesta lectura es va representar per primera vegada durant els actes del "Dia Internacional de la dona i la nena a la ciència" que es van fer durant el febrer de 2017 a diferents escoles i instituts, i també a l'ICMAB. Ara us la portem a Vil·la Urània perquè en pugueu gaudir mirant-la, tant com nosaltres fent-la.

A càrrec d'un grup de dones de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC):  Núria Aliaga, M. Isabel Alonso, Esther Barrena, Mariona Coll, Arántzazu González, Mariana Köber, Anna Laromaine, Ana M. López-Periago, Joana Martínez, Anna May Masnou, Rosario Núñez, Carmen Ocal, M. Rosa Palacín, Imma Ratera, Susagna Ricart, Anna Roig, Pietat Sierra, Marta Vendrell.

 

 

Podreu realitzar les inscripcions en línia a partir del 25/01/2020

[Inscripció en línia AQUÍ]

Professor/a: A càrrec del grup de dones de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC)

On: Centre Cívic Vil·la Urània
Adreça: c/Saragossa, 29

Telèfon: 93 706 12 95
Email: informacio@vilaurania.net

Annexes

ICAMB

Compartir