Prometeu
Agrupación Sr Serrano

15/02/2022 > 16/02/2022

HORARIS

dimarts 15 i dimecres 16 de febrer a les 10.30 h

 

EDAT RECOMANADA

Cicle inicial i cicle mitjà de primària (de 6 a 10 anys)

 

GÈNERE

Teatre

 

DURADA

50’ sense pausa

 

__________________________________________________________________________________________________________

 

 

LA COMPANYIA:

L’Agrupación Señor Serrano va néixer el 2006 de la mà de l’Àlex Serrano. Actualment compta amb el Pau Palacios i la Barbara Bloin dins l’equip directiu i es completa amb un equip tècnic, un de producció i diversos col·laboradors. Es tracta d’una companyia de teatre de gran prestigi internacional que ha creat un llenguatge propi molt reconeixible i atractiu. Mitjançant la barreja de vídeo en directe, maquetes, figures en miniatura, objectes, recursos digitals, text, performance i molta manualitat artesana, la companyia desgrana en els seus espectacles grans temes d’actualitat tot relacionant-los amb l’imaginari visual que ens envolta i del que estem fets. Es tracta d’aprofundir  lúdicament en els eixos que estructuren la realitat i les eines virtuals, mostrar les connexions intrínseques de la nostra cultura occidental.

 

SINOPSI:

Diu el mite que Prometeu és castigat per Zeus per haver donat el foc als humans, alliberant-los així de la seva animalitat. Una àliga devorarà eternament el fetge de Prometeu per haver desobeït el cap de l’Olimp. Encara que podríem dir que una àliga devorarà eternament el fetge de Prometeu per haver donat a la humanitat una segona oportunitat amb un acte solidari. És Prometeu un sabotador que mereix el seu càstig o algú que es posa en perill en primera persona per rebel·lar-se contra els poders despòtics perseguint un bé col·lectiu? Els mites grecs, com tots els mites, hi són perquè a través d’ells puguem preguntar-nos sobre la naturalesa humana, no necessàriament per trobar respostes sense ambigüitats.

 

PREMIS

Premi a l’espectacle més innovador, FETEN, Xixó Drac d’Or a l’espectacle més innovador, Fira de Teatre de Lleida Drac d’Or Julieta Agustí al millor espectacle, Fira de Teatre de Lleida

 

 

OBJECTIUS DIDÀCTICS:

 

Referits a fets, conceptes i principis

Coneixem el mite de Prometeu a través d’una versió lliure basada principalment en l’obra d’Èsquil, Prometeu encadenat.

 

Referits a procediments

L’espectacle proposa un espai de reflexió i vol generar i incentivar un espai de diàleg i joc, reflexiu i creatiu, entorn del teatre i alguns dilemes ètics.

 

Referits a valors, actituds i normes

Un dels objectius de l’espectacle és que els nens i nenes sentin i desenvolupin el gust i el plaer de l’autonomia de ser espectadors (d’una vivència que és només per a ells i en la que poden intervenir).

 

Podeu consultar el dossier pedagògic de l’espectacle a la web del PAE (Programa d’activitats Escolars):

http://www.bcn.cat/educacio/pae

 

Per a més informació visiteu:

https://olympuskids.com/ca/prometeu/https://

On: Centre Cívic Zona Nord
Adreça: C. Vallcivera, 14

Compartir